19th Ave New York, NY 95822, USA
Ύφασμα: Σύγχρονη έμπνευση

diakosmo periodiko, decor, design, textiles, sofa

Τα υφάσματα επίπλωσης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού. Δεν είναι λάθος να πούμε ότι, συχνά, είναι το βασικό συστατικό για να δώσετε μια μοναδική και πρωτότυπη εμφάνιση στους χώρους σας. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία για να ανανεώσετε το σπίτι σας, μπορείτε με καινούρια υφάσματα, με διαφορετικά χρώματα και σχέδια να δημιουργήσετε ένα άλλο περιβάλλον. Ένα ύφασμα έχει δύναμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία μιας κατοικίας όπως: Κουρτίνες, ταπετσαρίες, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, σεντόνια, καλύμματα καναπέδων κ.ά. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από υφασμάτινα αξεσουάρ που μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε είδος υφάσματος. Από βαμβάκι έως βελούδο, από λινό μέχρι μετάξι, η επιλογή των υφασμάτων στην αγορά είναι τεράστια και η επιλογή σίγουρα δεν είναι εύκολη, επειδή η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών απαιτεί ικανότητα στο πώς να συνδυαστούν για να αποκτηθεί ένα πανέμορφο στυλ. Όρεξη και φαντασία να έχετε και με ένα μικρό κομμάτι υφάσματος μπορείτε να μεταμορφώσετε έναν χώρο του σπιτιού σας και να τον κάνετε μοντέρνο, ρομαντικό, χαρούμενο, κλασικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Στην αγορά θα συναντήσετε μια μεγάλη ποικιλία από είδη υφασμάτων έτσι ώστε να καλυφθούν και οι πιο απαιτητικοί καταναλωτές, όσον αφορά στις προτιμήσεις αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες.

diakosmo periodiko, decor, design, textiles, sofa

Όταν πρέπει να επιλέξετε τα υφάσματα για να επιπλώσετε το σπίτι σας, είναι καλύτερο να κάνετε στον εαυτό σας κάποιες ερωτήσεις όπως, για παράδειγμα «Τι στυλ πρέπει να έχει το περιβάλλον που θα επιπλωθεί; » ή «Τι επιφάνεια θα καλύψω με αυτό το ύφασμα;». Μια άλλη ουσιαστική ερώτηση που πρέπει να κάνετε, είναι ο τύπος του υφάσματος και το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένο. Κάθε ύφασμα διακρίνεται για κάποια χαρακτηριστικά που αφορούν κυρίως στο βάρος, το πάχος, την αντοχή, την ευκολία καθαρίσματος ή συντήρησης. Είναι αυτονόητο ότι τα υφάσματα που αναφέρονται πιο κάτω, δεν είναι όλα κατάλληλα για όλες τις καταστάσεις. Από τα πιο χρησιμοποιημένα υφάσματα στο σπίτι, σίγουρα είναι το μαλλί, το λινό και το βαμβάκι. Το μαλλί, που εκτιμάται ιδιαίτερα για τη δύναμή του, χρησιμοποιείται για την κατασκευή μαξιλαριών, κουβερτών και άλλων ειδών από κλινοσκεπάσματα. Όπως το μαλλί, έτσι και το λινό χρησιμοποιείται ευρέως στο σπίτι χάρη στην αξιοσημείωτη αντοχή του. Κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για το βαμβάκι, το οποίο αν και χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή πολλών λευκών ειδών και αξεσουάρ επίπλωσης, είναι ένας λιγότερο ανθεκτικός τύπος υφάσματος στην πάροδο του χρόνου.

diakosmo periodiko, decor, design, textiles, sofa    diakosmo periodiko, decor, design, textiles, sofa

Τα φυσικά υφάσματα όπως το βελούδο ή το λινό, μπορούν να δώσουν στον καναπέ σας μια νότα κομψότητας και φινέτσας και έχουν το πλεονέκτημα να προσαρμόζονται τόσο σε μοντέρνο όσο και σε κλασικό στυλ. Ένας καναπές με φυσικό ύφασμα είναι συνήθως μονόχρωμος, όσοι επιλέξετε το λινό μπορείτε να επιλέξετε πιο ουδέτερες αποχρώσεις όπως λευκό, μπεζ, άμμο, καφέ ενώ μια πιο σκούρα απόχρωση όπως μπορντό, κόκκινο ή μπλε είναι κατάλληλη για βελούδο. Τα μειονεκτήματα του φυσικού υφάσματος αφορούν τη λεπτότητά του και τη δυσκολία συντήρησης, ειδικά αφού τα καλύμματα αυτού του τύπου γενικά δεν αφαιρούνται. Βέβαια, ένας καναπές που προορίζεται για καθημερινή χρήση, τοποθετημένος σε κάποιο χαλαρό περιβάλλον, απαιτεί ένα πιο ανθεκτικό, πλενόμενο, ανθεκτικό στους λεκέδες και αφαιρούμενο ύφασμα. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση οι λύσεις είναι πολλές: κυμαίνονται από την πιο ακριβή αλκαντάρα, ένα ύφασμα από πολυεστέρα και πολυουρεθάνη που είναι ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικό και “φιλόξενο”, μέχρι φθηνότερα υφάσματα όπως το οικολογικό δέρμα. Αυτά τα υφάσματα έχουν το πλεονέκτημα ότι πλένονται και δεν συρρικνώνονται, όπως συμβαίνει με τις φυσικές ίνες και είναι επίσης διαθέσιμα σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, με σχέδια ή χωρίς, μια εξαιρετική επιλογή για να κρύβετε καλύτερα τυχόν λεκέδες ή μικρά σκισίματα.