19th Ave New York, NY 95822, USA
Τοποθετήστε σωστά τον καναπέ σε ένα μικρό σαλόνι
Το πιο πιθανό είναι το σπίτι σας να μην είναι κάποια βίλα με απεριόριστα τετραγωνικά. Μάλλον είναι ένα κλασικό σπίτι, με τα συνηθισμένα τετραγωνικά και κατ΄ επέκταση με ένα σαλόνι ανάλογο. Και το πρώτο δίλημμα παρουσιάζεται: Πού θα τοποθετήσετε τον καναπέ; Σε αυτό το θέμα θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πού και το πώς.

 

diakosmo-periodiko, sofa, furniture, livingroomΣτην εποχή που τα smartphones γίνονται  μεγαλύτερα,  αυτό  που  μικραίνει  είναι το σπίτι. Βέβαια πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ζουν σε μικρά αλλά άνετα και πρακτικά διαμερίσματα. Επίσης, σε ορισμένα σπίτια κάποιες φορές θυσιάζεται ο χώρος διαβίωσης, ίσως προς όφελος μιας πιο γενναιόδωρης κουζίνας ή ενός πιο άνετου υπνοδωματίου. Εμείς εδώ θα επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι υπάρχει ένα μικρό καθιστικό και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις ιδανικές λύσεις για να επιπλώσετε έναν τέτοιο χώρο, με τα σωστά κριτήρια και χωρίς να παραλείψετε το απαραίτητο στοιχείο επίπλωσης, τον καναπέ. Πριν μπούμε στην ουσία του εν λόγω θέματος, είναι απαραίτητο να σταθούμε στον τύπο του καναπέ που θα επιλέξετε. Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά αλλά σε ένα μικρό σαλόνι το μέγεθος έχει σημασία, επομένως είναι καλύτερο να σταθμίσετε την επιλογή. Στην πραγματικότητα, μεγάλοι καναπέδες με ογκώδη δομή ή ίσως με κλασικές γραμμές, πρέπει να αποφεύγονται γιατί κινδυνεύουν να “ πνίξουν” το περιβάλλον. Αντίθετα, απλά  και λιτά μοντέλα, που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αλλά διαθέτουν στυλ, είναι το καταλληλότερα. Όσον αφορά στον αριθμό των θέσεων, επιλέξτε ένα μοντέλο με δύο θέσεις.

diakosmo-periodiko, sofa, furniture, livingroom

Το σαλόνι είναι η καρδιά του σπιτιού. Ένας χώρος που συχνά αντιπροσωπεύει το σημείο εκκίνησης του στυλ των επίπλων αλλά και τον καθορισμό της ταυτότητας του σπιτιού. Το σαλόνι πρέπει να είναι όμορφο και ταυτόχρονα να εκτελεί απαραίτητα κάποιες πρακτικές και απαραίτητες λειτουργίες. Κάθε σαλόνι έχει τον καναπέ ως τον κύριο πρωταγωνιστή. Το περιορισμένο μέγεθος ενός δωματίου, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επιθυμία σας για άνεση και αισθητική. Επιλέξτε έναν μοντέρνο διθέσιο ή τριθέσιο καναπέ χωρίς πολυθρόνες, προσθέτοντας ίσως ένα υποπόδιο ή μερικά σκαμπό δίπλα του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να μην καταλαμβάνεται πολύς χώρος μέσα στο μικρό περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα άνετο κάθισμα για τις στιγμές χαλάρωσής σας. Σε ένα σαλόνι που βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με την κουζίνα, το σαλόνι πρέπει να είναι πολύ φωτεινό. Εάν ο διαθέσιμος χώρος είναι μάλλον μικρός, προτιμήστε την επιλογή ουδέτερων τόνων και φυσικών υλικών στους τοίχους και στο δάπεδο, όπως το ξύλο  Οι αποχρώσεις που θα προτιμηθούν θα είναι λοιπόν το λευκό, το ανοιχτό γκρι και όλες οι αναρίθμητες αποχρώσεις τους.

diakosmo-periodiko, sofa, furniture, livingroom     diakosmo-periodiko, sofa, furniture, livingroom

Οι πιο συνηθισμένες λύσεις για την τοποθέτηση του καναπέ σε ένα μικρό σαλόνι είναι: κοντά στον τοίχο, στο κέντρο του δωματίου, μπροστά από ένα  παράθυρο ή με πλάτη στην είσοδο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά αυτές τις λύσεις.

  •  Σε ορισμένα σαλόνια, η τοποθέτηση του καναπέ κοντά στον τοίχο είναι μια σχεδόν υποχρεωτική επιλογή και επίσης η λιγότερο επικίνδυνη γιατί σας  επιτρέπει να περιορίσετε τη χρήση του χώρου, έχοντας πολύ περισσότερο χώρο διάβασης.
  •  Αν το σαλόνι σας έχει παράθυρο, η τοποθέτηση του καναπέ μπροστά από αυτό είναι μια πραγματικά κομψή λύση και θα δείχνει το χώρο πολύ πιο φωτεινό και ευρύχωρο. Σε αυτήν την περίπτωση, θυμηθείτε να αφήσετε τον κατάλληλο χώρο για να μπορείτε να ανοίγετε το παράθυρο.
  •  Η τοποθέτηση του καναπέ με πλάτη προς την είσοδο είναι μια μη προτεινόμενη λύση γιατί γενικά θα δώσει στο δωμάτιο μια αίσθηση κλεισίματος. Αλλά γίνεται υποχρεωτική επιλογή, στην περίπτωση ενός ανοιχτού χώρου, όπου η είσοδος οδηγεί απευθείας στο σαλόνι. Αν ανήκετε σε αυτή την περίπτωση και δεν σας καλύπτουν οι υπόλοιπες προτάσεις μας, τότε μην τοποθετήσετε τον καναπέ δίπλα στην είσοδο αλλά τοποθετήστε τον λίγο πλάγια.