19th Ave New York, NY 95822, USA
Συνθέσεις λουλουδιών που φτιάχνουν τη διάθεση

Μεθούν με το άρωμά τους και μαγεύουν με τα χρώματά τους. Ο λόγος γίνεται για τα λουλούδια. Η διακόσμηση με λουλούδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε αμέσως ζωή και χρώμα σε ένα δωμάτιο. 

 

Συνθέσεις λουλουδιών που φτιάχνουν τη διάθεση diakosmo-periodiko 

Η διακόσμηση των χώρων σας σε αρμονία με τις εποχές είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να γιορτάσετε την ομορφιά της φύσης. Η θέα ενός μπουκέτου, με πολύχρωμα λουλούδια είναι αναζωογονητική, καθώς οι ιδιότητες των φυτών είναι ευεργετικές. Τα φυτά εκτός από σημαντικό στοιχείο διακόσμησης, επηρεάζουν και την ψυχολογία, όπως αναφέρουν επιστημονικές μελέτες. Άλλωστε και το Feng Sui, το οποίο πολλοί αποδέχονται τελευταία, υποστηρίζει ότι τα φυτά και τα άνθη προσφέρουν ζωή και ευεξία. Τα ζωντανά όμως και τα καλοσυντηρημένα, γιατί τα πλαστικά ή τα αποξηραμένα δίνουν ακριβώς το αντίθετο. Τριαντάφυλλα, τουλίπες, μαργαρίτες, βιολέτες, κρίνα, μπιγκόνιες κ.ά…. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη που μπορείτε να βρείτε σε κάθε περίοδο. Εκτός από τα μπαλκόνια και τις βεράντες, πού αλλού μπορειτε να τα τοποθετήσετε; Οι συνθέσεις λουλουδιών μπορούν να βρουν χώρο στο κέντρο του τραπεζιού, την είσοδο, μέχρι κάποια γωνιά. Τα λουλούδια, οι βολβοί ή τα πράσινα φύλλα τους, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε συνθέσεις όλων των ειδών και αυτές που προτείνουμε παρακάτω είναι ιδανικές ως συμπλήρωμα μιας διακόσμησης.

 

 

Συνθέσεις λουλουδιών που φτιάχνουν τη διάθεση diakosmo-periodiko

 

Χρησιμοποιήστε μολύβι, χαρτί και μερικά χρωματιστά μολύβια για να κάνετε ένα πρόχειρο σκίτσο πριν πάτε σε ένα ανθοπωλείο ή απλά στον κήπο σας. Σχεδιάστε την σύνθεση λουλουδιών που θέλετε να δημιουργήσετε.  Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε μια τέλεια αναπαράσταση αυτού που θέλετε αλλά αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είδους εμφάνιση πρόκειται να επιτύχετε. Θέλετε μια σύνθεση για ένα φυσικό αποτέλεσμα από λουλούδια;  Σας προτείνουμε διαφορετικά χρώματα, σχήματα και υφές. Για μια πιο επίσημη σύνθεση, θα μπορούσατε να επιμείνετε σε έναν κλασικό τύπο λουλουδιών. Αν πάλι την θέλετε για ενα πάρτι, μπορείτε να προσθέσετε εποχιακά κομμάτια, όπως αστεράκια για τα χριστούγεννα, αβγά για το Πάσχα, κ.ο.κ. Τέλος, όταν σκέφτεστε το floral έργο σας, αποφασίστε αν θα έχει οριζόντια ή κάθετη διάταξη. Ένα κατακόρυφο σχέδιο συχνά δημιουργείται σ΄ ένα ψηλό βάζο, με λουλούδια που εκτείνονται ψηλότερα στο κέντρο και χαμηλότερα στις άκρες. Ένα οριζόντιο σχέδιο έχει πιο ρηχό δοχείο και προτιμά λουλούδια ελαφρώς ψηλότερα στο κέντρο ενώ τα άκρα κρέμονται προς τα έξω.

 

 

Συνθέσεις λουλουδιών που φτιάχνουν τη διάθεση diakosmo-periodiko      Συνθέσεις λουλουδιών που φτιάχνουν τη διάθεση diakosmo-periodiko

Εάν θέλετε να δώσετε έμφαση σε ένα δωμάτιο ή να το διακοσμήσετε για μια ειδική εκδήλωση, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα χρώματά σας. Επιλέξτε από ένα έως τέσσερα διαφορετικά χρώματα που κυριαρχούν στο χώρο και αλληλοσυμπληρώνονται. Επίσης, επιλέξτε τα λουλούδια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ένα όμορφο δοχείο, κάποια κορδέλα ή άλλες διακοσμητικές προσθήκες. Αποφασίστε ποιο δοχείο θα χρησιμοποιήσετε. Το δοχείο είναι απαραίτητο για μια σύνθεση λουλουδιών. Προσδιορίστε τι μέγεθος και σχήμα θα θέλατε να είναι. Στη συνέχεια κόβετε το σφουγγάρι. Χαράξτε το ύψος του δοχείου πάνω στο σφουγγάρι, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Βάλτε το στον πάτο του δοχείου. Βεβαιωθείτε ότι το σφουγγάρι εφαρμόζει σφιχτά στο κάτω μέρος του δοχείου. Εάν αυτό είναι πιο μικρό, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι του για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.  Μουλιάστε το για λίγα λεπτά για να μαλακώσει. Ετοιμάστε τα λουλούδια σας. Κόψτε τα φύλλα κοντά στο κάτω μέρος του στελέχους με ψαλίδι, για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν φρέσκα, περισσότερο χρόνο. Κόψτε τα λουλούδια στο επιθυμητό μήκος με μια διαγώνια κοπή. Όσο πιο ρηχό είναι το δοχείο, τόσο περισσότερα θα πρέπει να κόψετε. Τοποθετήστε τα λουλούδια στο δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα είναι σφηνωμένα στο σφουγγάρι. Στο δοχείο, τοποθετήστε πρώτα τα ψηλότερα άνθη και μετά γεμίστε τα κενά με τα άλλα συμπληρωματικά λουλούδια που έχετε επιλέξει. Συνεχίστε να γεμίζετε το δοχείο μέχρι η διάταξη να είναι ισορροπημένη και ολοκληρωμένη. Ρίξτε το νερό στο δοχείο. Μην ξεχάσετε αυτή την τελευταία πινελιά! Σίγουρα θέλετε η σύνθεσή σας να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.