19th Ave New York, NY 95822, USA
Στρογγυλοί καθρέφτες: Η τάση που κατακτά

Κυκλοφορούν σε διάφορα στυλ, μεγέθη και σχέδια ενώ μπορούν να μεταμορφώσουν έναν χώρο και να τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος. Φυσικά μιλάμε για τους καθρέφτες. Μια πολύ δημοφιλής λύση είναι ο στρογγυλός καθρέφτης, με υλικά και χρώματα να τον πλαισιώνουν και να προσθέτουν μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά.

Ο καθρέφτης μπάνιου είναι ένα στοιχείο σχεδίασης που μπορεί να έχει το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα με έναν πίνακα ζωγραφικής στο σαλόνι αλλά που ταυτόχρονα μπορεί να αποτελεί είτε έναν χώρο αποθήκευσης, όπως στην περίπτωση των καθρεφτών μπάνιου που επενδύουν ένα ντουλάπι είτε ενός φωτιστικού όταν οι καθρέφτες έχουν ενσωματωμένο το φως. Αυτή την διπλή λειτουργία, πρέπει να την έχετε πάντα στο μυαλό σας, όταν θα αναζητάτε το κατάλληλο καθρέφτη για εσάς. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή καθρεφτών. Εκτός όλων αυτών, μοντέρνοι ή κλασικοί, μεγάλοι ή μικροί, οι καθρέφτες διακοσμούν σήμερα το μπάνιο μας. Είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους διακόσμησης που μπορούμε να έχουμε. Και τώρα, από τις γενικές αρχές, ας περάσουμε σε μερικές πρακτικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο καθρέφτη, μέσα στην τεράστια ποικιλία καθρεφτών που κυκλοφορεί στην αγορά.
– Πόσο μεγάλο είναι το μπάνιο σας;
– Ποιες είναι οι διαστάσεις του τοίχου;
– Ποιες πρακτικές λειτουργίες πρέπει να εκτελεί ο καθρέφτης;
Οι απαντήσεις θα καθορίσουν το σχήμα, το μέγεθος και την λειτουργία που πρέπει να έχει ο καθρέφτης. Θα είναι ορθογώνιος, τετράγωνος, στρογγυλός ή σε ασύμμετρο σχήμα;

 

Η νέα τάση, στους καθρέφτες μπάνιου, κατάλληλοι για όλα τα στυλ, είναι οι στρογγυλοί καθρέφτες. Πρόκειται για ιδιαίτερα και κομψά αξεσουάρ, με τα οποία είναι δυνατό να δώσουμε μια πρωτότυπη και σικάτη πινελιά σε όλο το περιβάλλον. Το πλαίσιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία, καθώς βοηθούν στον καθορισμό του στυλ του μπάνιου. Αυτό μπορεί να έχει μίνιμαλ ύφος ή να χαρακτηρίζεται από φωτεινές λεπτομέρειες, όπως φώτα led ή να είναι απλά από ξύλο. Πιο συγκεκριμένα, τα πλαίσια των στρογγυλών καθρεφτών μπορεί να είναι:
– Με μαύρες μεταλλικές άκρες για βιομηχανική πινελιά και αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.
– Με χρυσές άκρες για ένα κλασικό μπάνιο.
– Με σχοινί που θα χαρίσουν ένα θαλασσινό ή σκανδιναβικό ύφος.
– Με σφυρήλατο σιδερένιο πλαίσιο για ρετρό ή vintage διακόσμηση.
Ο στρογγυλός καθρέφτης μπάνιου, ταιριάζει σχεδόν με κάθε νιπτήρα, με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Όταν είναι χωρίς πλαίσιο είναι ακόμα πιο ευέλικτος από αισθητικής άποψης.

 

 

       

– Οι στρογγυλοί καθρέπτες είναι μία κλασική επιλογή για τα μπάνια και έχουν τη δύναμη να απαλύνουν τις αιχμές των σύγχρονων χώρων.
– Εάν η μινιμαλιστική διακόσμηση είναι η επιλογή σας τότε ο στρογγυλός καθρέφτης, χωρίς πλαίσιο είναι ο κατάλληλος για εσάς.
– Οι στρογγυλοί καθρέφτες έχουν κάνει ένα δυναμικό comeback και ο συνδυασμός τους με γεωμετρικές λεπτομέρειες στον υπόλοιπο χώρο θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το σχήμα τους. Αντίστοιχο αποτέλεσμα θα έχετε εάν το μπάνιο σας είναι λευκό και έχει άπλετο φυσικό φως.
– Αν θέλετε ο καθρέφτης του μπάνιου να είναι ο πρωταγωνιστής, επιλέξτε μοναδικά, vintage, στρογγυλά κομμάτια.
– Το ξύλο θα δώσει μια πολύ ζεστή φυσική εμφάνιση αλλά πρέπει είναι τροπικό. Το teak είναι το πιο ανθεκτικό. Αν δεν είναι, θα πρέπει να είναι βαμμένο με ειδικό χρώμα, για να αντέχει την υγρασία αυτού του χώρου.
– Η επιλογή ενός μεγάλου στρογγυλού καθρέφτη είναι μια εξαιρετική λύση στην περίπτωση ενός μικρού δωματίου, γιατί θα δώσει βάθος αλλά και θα φωτίσει το μπάνιο με στυλ.
-Εκτός από το σχήμα του, το σημείο όπου βρίσκεται ο καθρέφτης στο μπάνιο, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική ατμόσφαιρα της διακόσμησης και στην κομψότητα του χώρου.