19th Ave New York, NY 95822, USA
…σε στυλ Ζεν Feng shui

Θέλετε να επιπλώσετε το σπίτι σας φτιάχνοντας το καταφύγιό σας μακριά από το άγχος και τις εντάσεις που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη ζωή; Μπορείτε να το διακοσμήσετε με τις αρχές της φιλοσοφίας Ζεν. Δηλαδή ακολουθείτε μια σειρά κανόνων που ακολουθούν οι κάτοικοι της Άπω Ανατολής.

 Feng shui-home-anxiety-tensions-modernlife-Zen-philosophy-rules-FarEast-diakosmo-periodiko.grΗ ανάγκη δημιουργίας του καλύτερου δυνατού χώρου μέσα στο σπίτι, γίνεται όλο και πιο αισθητή, ικανή να μεταδίδει ηρεμία, να εγγυάται χαλάρωση και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει υψηλό βαθμό άνεσης. Το Ζεν, που στα ιαπωνικά μεταφράζεται ως διαλογισμός, είναι μια κουλτούρα που έχει την ικανότητα να οδηγεί το άτομο να βρει τον αληθινό του εαυτό, στο παρόν, στο «εδώ και τώρα», μακριά από άχρηστες ασχολίες και επιφανειακές σκέψεις. Ένα σπίτι σε στιλ Ζεν έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στα κριτήρια τάξης και γραμμικότητας, με στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος που μεταφέρει συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας, αρμονίας και ισορροπίας. Ο τρόπος ζωής του Ζεν είναι μια από τις σύγχρονες απαντήσεις στο άγχος και τις καθημερινές δεσμεύσεις που συχνά μας πλήττουν. Με βάση την πραγματικότητα των ημερών μας, το να ζει κανείς ακολουθώντας τους κανόνες του Ζεν είναι μια προσπάθεια να ελευθερωθεί το μυαλό, «ξοδεύοντας» καλύτερα την ύπαρξή του. Στόχος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που διευκολύνει την ηρεμία και οδηγεί στην ικανοποίηση μιας σειράς απαιτήσεων, που στην εσωτερική διακόσμηση ταυτίζονται με την αναζήτηση στοιχείων επίπλωσης, χρωμάτων και γεωμετριών με απλές γραμμές.

 

 

 

Feng shui-home-anxiety-tensions-modernlife-Zen-philosophy-rules-FarEast-diakosmo-periodiko.gr

Αφήστε την ενέργεια να ρέει θετικά στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σας σε στυλ Ζεν και ανακαλύψτε τα χαρακτηριστικά αυτής της φιλοσοφίας, αρχίζοντας από τα χρώματα. Το καλύτερο χρώμα για το σπίτι σε στιλ Ζεν είναι το φυσικό και το ουδέτερο. Σκεφτείτε τα χρώματα της φύσης, το μπλε του ουρανού, το γκρι των βράχων και το χρυσαφένιο μπεζ μιας παραλίας. Αυτές είναι οι τέλειες αποχρώσεις για χρήση σε ένα σπίτι σε στιλ Ζεν. Βέβαια όλα αυτά μπορούν να εναλλάσσονται με ζεστά ή ψυχρά στοιχεία όπως η ώχρα, το κόκκινο του τούβλου, το ανοιχτό πράσινο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απαλό ροζ και λευκό. Ανακατέψτε τα επιλέγοντας μερικά συμπληρωματικά χρώματα και χρησιμοποιήστε αυτά τα χρώματα στους τοίχους, στο πάτωμα και στα έπιπλα για να δημιουργήσετε ζωτικούς και ενεργητικούς χώρους. Το σημαντικό είναι το σύμπλεγμα να είναι αρμονικό. Φυσικά προϊόντα όπως το ξύλο και η πέτρα φέρνουν τη φύση στο σπίτι σας, δημιουργώντας ζεστασιά και ενέργεια με λεπτό και εκλεπτυσμένο τρόπο. Ανάμεσα στα υλικά που μπορούμε να βρούμε στη φύση, το μπαμπού είναι το καλύτερο για να ενσωματωθεί στα έπιπλα. Ένα μίνιμαλ περιβάλλον δεν περιλαμβάνει την υπερβολική χρήση αξεσουάρ αλλά σε ένα Ζεν περιβάλλον δεν μπορούν να λείπουν τα μαλακά χαλιά και τα μαξιλάρια που θα κάνουν ιδανικό τον χώρο χαλάρωσης.

 

 

Feng shui-home-anxiety-tensions-modernlife-Zen-philosophy-rules-FarEast-diakosmo-periodiko.gr         Feng shui-home-anxiety-tensions-modernlife-Zen-philosophy-rules-FarEast-diakosmo-periodiko.gr

Η δημιουργία μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας, είναι μια από τις πρώτες προϋποθέσεις για ένα σαλόνι, ανεξάρτητα από το στυλ που υιοθετείται. Μεγάλοι καναπέδες σε ανοιχτά χρώματα, που συνδυάζονται με χαμηλά ξύλινα τραπέζια, διευκολύνουν τον τελικό σκοπό ενώ τα ψηλά πράσινα φυτά δίνουν την ιδανική πινελιά χρώματος. Η παρουσία χαλιών με κοντό πέλος και σε ανοιχτά χρώματα, ολοκληρώνει την εικόνα. Στην κουζίνα, οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε μονάδες τοίχου και το ξύλο, με τη χαρακτηριστική του φυσικότητα, είναι το κατάλληλο υλικό για έπιπλα, σε πολύ ανοιχτά χρώματα, για χαλαρωτικές ατμόσφαιρες. Ο χώρος ύπνου πάντα αναζητά ηρεμία. Η επίπλωση, σύμφωνα με το στυλ Ζεν, περιλαμβάνει πολύ ανοιχτά, χαλαρωτικά χρώματα ενώ ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να τακτοποιηθούν στο ελάχιστο. Το ιδανικό κρεβάτι είναι το ιαπωνικό κρεβάτι που με το πολύ χαμηλό ύψος του διευκολύνει την κατάκλιση. Το πιο κατάλληλο υλικό για το χαμηλό πλαίσιο κρεβατιού είναι το ξύλο. Το μπάνιο είναι το περιβάλλον στο οποίο όλοι πρέπει να μπορούν να φροντίζουν το σώμα, χάρη στο φυσικό στοιχείο του νερού που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του Ζεν. Τα μπαμπού και τα μπονσάι μπορούν να στολίσουν το περιβάλλον, τοποθετημένα σε απλές ξύλινες γλάστρες ή σε εύκολα προσβάσιμα ράφια. Το φως σε αυτούς τους χώρους, πρέπει να διαχέεται, χρησιμοποιώντας κρυφό φωτισμό, για να αποκτήσετε μια ατμόσφαιρα οικειότητας και χαλάρωσης.