19th Ave New York, NY 95822, USA
Σχεδιάζοντας για δύο παιδιά

Έχετε δύο παιδιά και ένα χώρο μόλις 14τμ; Σε κάθε περίπτωση αυτά τα παιδιά θα χρειαστούν τον δικό τους χώρο ή περισσότερη ιδιωτικότητα καθώς μεγαλώνουν. Επιπλέον πρέπει να είναι άνετο, με λειτουργικά έπιπλα, αφήνοντας ελεύθερους τους κατάλληλους χώρους.

Σχεδιάζοντας για δύο παιδιά-diakosmo-periodiko

Είτε πρόκειται για ένα είτε για δύο ή τρία παιδιά, η επίπλωση ενός μικρού υπνοδωματίου μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ο σωστός σχεδιασμός ασκεί πίεση σε κάθε γονέα. Σίγουρα θέλετε να δώσετε το καλύτερο στα παιδιά σας. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν αυτά να παίζουν, να μελετούν, να προσκαλούν φίλους αλλά ο μικρός χώρος είναι εναντίον σας! Ξεκινήστε την σχεδίαση λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις των απαραίτητων και βασικών επίπλων.
Να θυμάστε ότι:

  • ένα κρεβάτι έχει διαστάσεις περίπου 90Χ210
  • μια βιβλιοθήκη διπλής όψης έχει βάθος περίπου 35 cm
  • Μια ντουλάπα έχει βάθος περίπου 60 cm.
  • Μια λύση είναι να εκμεταλλευτείτε το σπίτι σε ύψος, για να αφήσετε τετραγωνικά για χρήση στον ελεύθερο χρόνο
  • Προτιμήστε λύσεις με πολυλειτουργικά έπιπλα, με αποθηκευτικούς χώρους για να διατηρείτε τα πάντα σε τάξη

Στη συνέχεια θα δούμε τις λύσεις για ένα χώρο υπνοδωματίου, περίπου 400Χ380 cm, για δύο παιδιά…

 

Σχεδιάζοντας για δύο παιδιά-diakosmo-periodiko

Το δωμάτιο έχει μια κανονική ορθογώνια κάτοψη, λίγο πάνω από 13 m2, κάτι που το καθιστά περισσότερο από επαρκές για να δημιουργήσετε έπιπλα υπνοδωματίου με 2 μονά κρεβάτια μέσα. Εάν ο πρώτος κανόνας για την επίπλωση των μικρών δωματίων είναι να τα εκμεταλλευτείτε σε ύψος, ο δεύτερος είναι να μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τις γωνίες. Στην πρότασή μας έχει χρησιμοποιηθεί ο δεύτερος κανόνας. Τα δύο κρεβάτια έχουν τοποθετηθεί στις δύο γωνίες του χώρου, αφήνοντας την οριοθέτηση στο διαχωριστικό των δύο γραφείων. Τα δύο υπνοδωμάτια έχουν την ίδια διάταξη και επομένως όλα τα έπιπλα καθρεφτίζονται. Επομένως, και στο άλλο δωμάτιο τηρούνται οι ίδιες αρχές και οι ίδιες αποστάσεις ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η διπλή κρεβατοκάμαρα με διαχωριστικό – βιβλιοθήκη είναι λειτουργική, δημιουργώντας ένα οπτικό φίλτρο μεταξύ των δύο ξεχωριστών χώρων. Το παράθυρο, εκτεθειμένο στα νοτιοανατολικά, προσφέρει βέλτιστη αναλογία αεροφωτισμού προς τον εσωτερικό, εξασφαλίζοντας κατάλληλη φωτεινότητα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Τα δύο μονά διαθέτουν ένα στιβαρό αλλά απαλό κεφαλάρι, προσφέροντας πρακτικότητα και άνεση με μαλακά μαξιλάρια, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αυτοσχέδιος καναπές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Σχεδιάζοντας για δύο παιδιά-diakosmo-periodiko         Σχεδιάζοντας για δύο παιδιά-diakosmo-periodiko

Εδώ ο χώρος μοιράστηκε κάθετα. Και όχι μόνο το κάθε παιδί έχει περίπου τα ίδια τετραγωνικά αλλά αυτή η χωροδιάταξη, τους εγγυάται και ιδιωτικότητα. Οι διαφορές των δύο χώρων, είναι στην τοποθέτηση της ντουλάπας, στο ένα υπνοδωμάτιο, που βρίσκεται έξω από το προσωπικό χώρο του ενός παιδιού. Επιπλέον όλες οι πόρτες έχουν αντικατασταθεί με συρόμενο τύπο. Μια παραλλαγή αυτής της διάταξης, που μπορεί να είναι και μια λύση εξοικονόμησης χώρου, είναι η τελευταία πρότασή μας. Σε αυτή την περίπτωση οι ανάγκες που εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες στόχευαν στη δημιουργία ενός υπνοδωματίου, με δύο μονά κρεβάτια, που θα ήταν άνετο, με λειτουργικά και minimal έπιπλα, αφήνοντας ελεύθερους χώρους κίνησης. Έτσι οι αποθηκευτικοί χώροι τοποθετήθηκαν έξω από το δωμάτιο σε σχήμα γωνίας. Ο εσωτερικός χώρος φιλοξένησε δύο μάλλον μινιμαλιστικά κρεβάτια, συν δύο θέσεις εργασίας για τη μελέτη. Το καμπυλωτό σχήμα τοποθέτησης των γραφείων συμβάλει σε μια δυναμική ρευστότητα ανάμεσα στα έπιπλα. Έτσι το κάθε γραφείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα, αφήνοντας το καθένα την κατάλληλη επιφάνεια μελέτης. Οι καρέκλες γραφείου είναι πρακτικές και αναπαυτικές και ειδικά διαμορφωμένες, στο μέγεθος, για το χώρο.