19th Ave New York, NY 95822, USA
Σχεδιασμός και διακόσμηση τραπεζαρίας

Η τραπεζαρία του σπιτιού είχε και έχει στόχο να είναι η καρδιά του σπιτιού. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να την διακοσμήσετε και πώς να επιλέξετε το σωστό τραπέζι, τις σωστές καρέκλες  και γενικά όλα τα απαραίτητα.

trapezaria-diakosmo-periodiko

Βέβαια, θα μου πείτε ότι δεν διαθέτουν όλα τα διαμερίσματα άφθονο ελεύθερο χώρο, για να εντάξουν αυτή την λειτουργία. Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο θα πρέπει να χωρούν όλες οι απαραίτητες λειτουργικές περιοχές και μια από αυτές είναι η τραπεζαρία. Εξάλλου, κάθε χώρος έχει τη δική του λειτουργία. Η κουζίνα είναι ένα μέρος για τη δημιουργία γαστρονομικών εδεσμάτων, το καθιστικό είναι ένας χώρος χαλάρωσης και υποδοχής των επισκεπτών και το υπνοδωμάτιο είναι χώρος ξεκούρασης σώματος και πνεύματος. Ως εκ τούτου, μόνο η τραπεζαρία είναι ο χώρος που απευθύνεται αποκλειστικά στην απόλαυση ενός γεύματος με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η διακόσμηση της τραπεζαρίας πρέπει να μεταφέρει την αίσθηση ενός φιλόξενου, χαλαρωτικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος, ωστόσο δεν πρέπει να χάνει την ισορροπία μεταξύ της διακοσμητικής πτυχής και της πρακτικής χρήσης της. Όσο για τα χρώματα, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση απαλών, ζεστών χρωμάτων. Είναι αποδεδειγμένο ότι το πορτοκαλί, το κίτρινο, το μπεζ, το ροδακινί συμβάλλουν στην τόνωση της όρεξης και στην άνετη πέψη. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε πράσινο, λαδί, καφέ.

sxediasmos_diakosmisi_trapezaria

sxediasmos_diakosmisi_trapezariaΗ τραπεζαρία λοιπόν μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να πολιορκεί την προσοχή μας με τις πολλαπλές ιδιότητες αλλά και χρήσεις της. Άλλοτε παρουσιάζεται με μία ρομαντική μορφή και άλλοτε με τόνους μοντέρνας εξέγερσης χρωμάτων και σχεδίων. Έτσι λοιπόν την βλέπουμε να βρίσκεται άλλοτε σε εναρμονισμένη θέση σε έναν ενιαίο χώρο με την κουζίνα ή το καθιστικό και άλλοτε να καταλαμβάνει μόνη της ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Εάν κιόλας πρόκειται για ένα σημείο δίπλα από το παράθυρο, τότε η θέση κρίνεται ιδανική και μπορεί να φωτιστεί ακόμη και η πιο μικρή πτυχή της. Οι κανόνες σχεδιασμού εξαρτώνται από ορισμένα κριτήρια. Πρώτον, δώστε προσοχή στο μέγεθος του χώρου. Μόνο έτσι θα βρείτε και θα διαθέσετε μια συγκεκριμένη θέση για το σχεδιασμό της τραπεζαρίας. Επιπλέον, αυτή η θέση θα επηρεάσει το μέγεθος των επίπλων, την παρουσία πρόσθετων αξεσουάρ, ακόμη και του στυλ, αν και το στυλ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γενικό ύφος του σπιτιού. Εάν διαθέτετε δε, τα κατάλληλα τετραγωνικά και αποφασίσετε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό χώρο, μην ξεχνάτε ότι όλα πρέπει να είναι αρμονικά.

 

 

 

trapezaria-sxediasmos-Σχεδιασμός και διακόσμηση τραπεζαρίας          trapezaria-sxediasmos-Σχεδιασμός και διακόσμηση τραπεζαρίας

Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε έπιπλο τραπεζαρίας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε αυτές τις ερωτήσεις: Πόσο συχνά και πώς θα την χρησιμοποιείτε; Θα είναι μόνο για φαγητό ή θα είναι δωμάτιο πολλαπλών χρήσεων; Η τραπεζαρία είναι ένα από τα πιο εύκολα δωμάτια του σπιτιού για διακόσμηση, γιατί όλοι γνωρίζουμε τον σκοπό μιας τραπεζαρίας, επομένως, με μερικές καρέκλες και ένα τραπέζι, είναι δύσκολο να χαλάσετε το “ύφος” της τραπεζαρίας σας! Αλλά ποιο πρέπει να είναι το μέγεθος των διαφόρων επίπλων; Ένα μεγάλο δωμάτιο, με ένα μικρό τραπέζι θα φαίνεται κρύο και άδειο ενώ ένας πολύ μικρός χώρος με μεγάλο τραπέζι και καρέκλες θα φαίνεται δυσάρεστα γεμάτος. Πάντα να μετράτε το δωμάτιό σας πριν αγοράσετε έπιπλα και να θυμάστε να αφήνετε αρκετό χώρο γύρω από αυτά για να μετακινήστε εύκολα. Εάν πρόκειται για ένα μεγάλο δωμάτιο, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα έπιπλα, όπως έναν μπουφέ ή άλλους βοηθητικούς αποθηκευτικούς χώρους. Το μέγεθος του τραπεζιού είναι επίσης σημαντικό. Επιλέξτε το σχήμα του τραπεζιού σε αρμονία με τη διάταξη της τραπεζαρίας και κατάλληλο για το μέγεθός του. Τα επεκτάσιμα τραπέζια είναι η καλύτερη επιλογή εάν δεν έχετε χώρο. Ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται σπάνια μπορεί να επιπλωθεί με φινιρίσματα και υφάσματα υψηλής ποιότητας ενώ μια τραπεζαρία που χρησιμοποιείται καθημερινά θα πρέπει να είναι πιο λειτουργική.