19th Ave New York, NY 95822, USA
Πώς να επιλέξετε τα χρώματα της κουζίνας

Ουδέτερες αποχρώσεις ή έντονο κίτρινο; Μία από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε κατά την επίπλωση της κουζίνας σας, είναι αυτή των χρωμάτων. Το θέμα είναι να μπορείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις επιθυμίες σας και τους βασικούς κανόνες, για τον συνδυασμό υλικών και χρωμάτων. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές.

 

diakosmo, magazine, periodiko, kitchen, kouzina, cucine, color in the kitchen
Η επιλογή του χρώματος, στην καρδιά του σπιτιού, την κουζίνα, δεν είναι ένα ασήμαντο θέμα καθώς γενικά τα χρώματα τοίχων και επίπλων, πρέπει να παραμένουν ίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό καλό είναι να αποφύγετε βιαστικές επιλογές. Στην περίπτωση της κουζίνας, είναι ιδιαίτερα περίπλοκο να συνδυάσετε τα πρωτότυπα χρώματα με την πρακτικότητα καθώς είναι ένα περιβάλλον όπου ορισμένοι κανόνες δεν μπορούν να αγνοηθούν. Για να επιλέξετε το σωστό χρώμα για την κουζίνα, σίγουρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να αξιολογήσετε είναι το στυλ του σπιτιού σας. Αν είναι μοντέρνο, οι λύσεις που θα δοθούν θα πρέπει να εμπνευστούν από αυτό το στυλ ενώ αν είναι κλασικό ή ρετρό, θα πρέπει να επιλέξετε πιο παραδοσιακά υλικά και χρώματα. Τα χρώματα των ντουλαπιών, του τραπεζιού, των τοίχων και των συσκευών, όλα πρέπει να επιλέγονται με σύνεση για να δημιουργηθεί ένα αρμονικό περιβάλλον. Πρέπει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς και ταυτόχρονα, ο χώρος να είναι λειτουργικός για τις καθημερινές δραστηριότητες. Στην αγορά υπάρχουν ποικίλες ιδέες και προτάσεις με ποιότητα, κομψότητα, καλαισθησία και πρωτοτυπία!

diakosmo, magazine, periodiko, kitchen, kouzina, cucine, color in the kitchen
Τελικά η επιλογή του χρώματος της κουζίνας είναι θέμα γούστου και ακόμα κι αν πρέπει θεωρητικά να βασίζεται στο στυλ του σπιτιού, εξαρτάται κυρίως από εσάς και την αίσθηση που σας δίνει. Γι αυτό ξεκινήστε με το ποιο χρώμα επικρατεί στο δωμάτιο (αυτό των τοίχων και του δαπέδου). Ειδικά εάν πρέπει να επιπλώσετε έναν ενιαίο χώρο, κουζίνα – σαλόνι, επιλέξτε το χρώμα της κουζίνας εστιάζοντας σε αποχρώσεις της κύριας απόχρωσης του δωματίου. Μια διαχρονική επιλογή είναι οι φυσικές αποχρώσεις. Πώς να μην αναφερθούμε στις γήινες αποχρώσεις, στους φυσικούς τόνους του ξύλου σε συνδυασμό με απλά χρώματα και καθαρές γραμμές; Αυτός ο συνδυασμός έχει το πλεονέκτημα ότι παραμένει μοντέρνος και δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς και φιλοξενίας, που διαρκεί στο χρόνο. Ένα άλλο χρώμα που έχει τα ίδια διαχρονικά αποτελέσματα είναι το λευκό. Το χρώμα αυτό είναι συνώνυμο της αγνότητας και της καθαρότητας, που κερδίζει τόσο στο κλασικό στυλ όσο και στο μοντέρνο. Για παράδειγμα, για το εξοχικό στυλ, η λευκή ξύλινη κουζίνα είναι πραγματικά τέλεια ενώ για τη μοντέρνα, η γυαλιστερή είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Χρειάζεστε όμως μια πινελιά χρώματος. Προσθέστε το με αξεσουάρ επίπλωσης ή με την επένδυση της πλάτης του πάγκου της κουζίνας ή του τοίχου.

diakosmo, magazine, periodiko, kitchen, kouzina, cucine, color in the kitchen    diakosmo, magazine, periodiko, kitchen, kouzina, cucine, color in the kitchen

Τα χρώματα των επίπλων κουζίνας εξαρτώνται επίσης από τον τύπο του δαπέδου και των τοίχων του δωματίου. Εάν επιλέξετε λευκούς τοίχους και δάπεδο ουδέτερου χρώματος, μπορείτε να απολαύσετε το χρώμα της κουζίνας που σας αρέσει περισσότερο ή ακόμη και την επιλογή δύο χρωμάτων. Αυτή είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής επιλογή, που κάνει την κουζίνα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σπίτι. Το διπλό φινίρισμα είναι μια μοντέρνα επιλογή, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί με δύο τρόπους: σκούρο χρώμα για τις βάσεις και ανοιχτόχρωμο για τις μονάδες τοίχου, για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο κάτω μέρος ή αντίθετα αν θέλετε να δώσετε περισσότερη ανάσα στο δωμάτιο. Αν πάλι αγαπάτε το χρώμα, είναι σημαντικό να κινηθείτε προσεκτικά. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε την τελική εικόνα και να φανταστείτε το περιβάλλον ως σύνολο. Οποιοσδήποτε ακατάλληλος συνδυασμός χρωμάτων, θα δημιουργήσει μια διεγερτική και προσωρινή λύση. Οι κόκκινες  κουζίνες  είναι ακαταμάχητες και πάντα μοντέρνες. Αλλά το κόκκινο δεν είναι για όλους και πρέπει να το διαχειρίζεστε με έξυπνο τρόπο. Μια κίτρινη κουζίνα μπορεί να εκπέμπει ενέργεια και καλή διάθεση αλλά και μερικές πινελιές σε αυτό το χρώμα, είναι αρκετές. Επιπλέον, το κίτρινο μπορεί να συνδυαστεί τόσο με σκούρο γκρι όσο και με λευκές επιφάνειες. Αν πάλι τα πολύ έντονα χρώματα σας φοβίζουν, μια γκρι κουζίνα θα μπορούσε να είναι ο τέλειος συνδυασμός με το λευκό για μια μίνιμαλ κουζίνα.