19th Ave New York, NY 95822, USA
Πολυέλαιος… αυτό το έργο τέχνης

Οι χειροποίητοι πολυτελείς κλασικοί πολυέλαιοι δίνουν μια μοναδική πινελιά κομψότητας σε όλους τους χώρους. Από το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, έως το μπάνιο. Όποιος και αν είναι ο χώρος που θέλετε να φωτίσετε, αυτό το έργο τέχνης μπορεί να ξεχωρίσει για την απαράμιλλη φινέτσα του!

Διακόσμηση & Εξοπλισμός Φωτισμός diakosmo-periodiko 

Οι αιώνες περνούν, τα στυλ αλλάζουν αλλά η επιθυμία να έχετε στην κατοχή σας έναν όμορφο πολυέλαιο, είναι πάντα πολύ έντονη. Οι κλασικοί πολυέλαιοι έχουν την ικανότητα να δίνουν καλλιτεχνική μορφή στο φως και είναι σε θέση να τραβούν την προσοχή τόσο το βράδυ όταν είναι αναμμένοι, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο πολυέλαιος αρχικά εθεωρείτο ένα στοιχείο της κατοικίας που αντιπροσώπευε την κοινωνική θέση κάποιου. Κατά την ιστορική εποχή της Αναγέννησης, χρησιμοποιήθηκαν υλικά και σχήματα που έτειναν σε ένα απλό ή κυματιστό “καπέλο”, υποστηριζόμενο από μπρούτσινα ή γενικά μεταλλικά αξεσουάρ και στη συνέχεια φτάσαμε σε μια νέα ιστορική περίοδο όπου ο μπαρόκ πολυέλαιος κάνει την εμφάνισή του. Η αλλαγή σε αυτό το πολύτιμο τεχνούργημα ήταν ριζική. Τα μέρη που για αιώνες είχαν δημιουργηθεί από μέταλλο, έγιναν πορσελάνη, ημιπολύτιμοι λίθοι και πάνω απ’ όλα γυαλί. Το σημείο καμπής καταγράφηκε προφανώς με την άφιξη του ηλεκτρικού φωτός, όταν προς τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα ο πολυέλαιος εξαπλώθηκε γρήγορα ακόμη και στα σπίτια των λιγότερο εύπορων κοινωνικών τάξεων.

 

Διακόσμηση & Εξοπλισμός Φωτισμός diakosmo-periodiko

 

Για να επιλεχθεί ένας πολυέλαιος θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους.

  • Μεγάλος, μεσαίος ή μικρός πολυέλαιος; Με βάση το φως που χρειαζόμαστε, θα πρέπει να εξετάσουμε το μέγεθος του πολυελαίου. Ένα σαλόνι κανονικού μεγέθους θα δείχνει σκοτεινό και αφιλόξενο με έναν πολυέλαιο ακατάλληλου μεγέθους, ακριβώς όπως ένας πολύ μεγάλος πολυέλαιος θα είναι παράταιρος σε ένα μικρό καθιστικό. Άρα, εάν για παράδειγμα, το σαλόνι σας είναι πολύ μεγάλο, μπορείτε να προσθέσετε ενα πολυέλαιο μεγάλου μεγέθους.
  • Ποσότητα φωτός: Το να κατανοήσετε ποια θα είναι τα πιο σκοτεινά σημεία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ είναι η πρώτη παράμετρος που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Μάλιστα, μας επιτρέπει να καταλάβουμε πώς θα πρέπει να διαχέεται το φως του πολυελαίου που πρόκειται να επιλέξουμε. Αυτό θα επηρεάσει άμεσα το σχήμα του ίδιου του πολυελαίου.
  • Σχήμα: Αυτό έχει άμεσα σχέση με το μέγεθος και έχει αντίκτυπο σε όλο το στυλ. Συνιστάται να επιλέξετε σχήματα που υπάρχουν ήδη στη μοντέρνα διακόσμηση του δωματίου. Ένας κλασικός πολυέλαιος θα “συγκρούεται” με μια μοντέρνα διακόσμηση.

 

        

Η λέξη «πολυέλαιος» ήταν κάποτε συνώνυμη με υπέροχα πάρτι, χορούς και ιδιαίτερα χαρούμενες στιγμές. Πιθανώς και για αυτόν τον λόγο, πολλοί ζητούν ακόμη και σήμερα να έχουν ενα κλασικό πολυέλαιο στο σαλόνι τους, που θα κάνει το περιβάλλον τους φιλόξενο και μοναδικό. Ο πολυέλαιος πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ζωής σας και δεν πρέπει να επηρεάζει το στυλ του σπιτιού. Οι σύγχρονοι πολυέλαιοι χαρακτηρίζονται κυρίως από γεωμετρικά σχήματα και από σύγχρονα υλικά. Με έναν μοντέρνο πολυέλαιο το σαλόνι θα αλλάξει όψη και ο πολυέλαιος θα γίνει ο πραγματικός και μοναδικός πρωταγωνιστής όλου του καθιστικού. Άλλοι είναι πιο minimal, άλλοι πιο vintage, άλλοι πιο κλασικοί. Υπάρχουν πολλά μοντέλα πολυελαίων στην αγορά. Σήμερα αυτό το πολυτελές στοιχείο το συναντάμε και στην κρεβατοκάμαρα, γιατί με τα υλικά τα οποία είναι φτιαγμένο, μπορεί να δώσει έναν εξαιρετικό συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας. Επίσης, θεμελιώδες είναι το χρώμα που πρέπει να θυμίζει τις αποχρώσεις του δωματίου για να δώσει οπτική συνέχεια στα έπιπλα. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις που αφορούν την τοποθέτηση πολυελαίων σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έπιπλα για να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο στυλ. Οι σύγχρονες κουζίνες επηρεάζονται και αυτές από τη μόδα. Τοποθετήστε ένα πολυέλαιο στο κέντρο, για να φωτίζει το τραπέζι και μερικά φωτεινά σημεία στο χώρο μαγειρέματος για μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Τέλος, για τον φωτισμό του σύγχρονου μπάνιου, συχνά προτιμάται ο φωτισμός με προβολείς LED. Αλλά εκτός από αυτούς μπορεί να υπάρχει ένας όμορφος πολυέλαιος με απλά σχήματα, με αυστηρά λευκό φως. Στον πολυέλαιο μπάνιου, εκτός από την επιλογή ενός μοντέλου που ταιριάζει με τη μοντέρνα διακόσμησή σας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα υλικό που καθαρίζεται εύκολα και δεν αλλοιώνεται με την υγρασία.