19th Ave New York, NY 95822, USA
Ποιο είναι το τέλειο χαλί για το σαλόνι;

Η επιλογή ενός χαλιού ισοδυναμεί με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα ενός δωματίου. Στην πραγματικότητα, τα γούστα, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες μπορεί να αλλάξουν αλλά οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων συμφωνούν όλοι σε ένα γεγονός: ένα χαλί είναι η ιδανική επένδυση για να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος και ζεστασιάς σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

diakosmo-periodiko, What is the perfect rug for the living room?Με την κομψότητα και την απαλότητά του, καλωσορίζει τους καλεσμένους και αν το επιλέξετε με προσοχή, καταφέρνει να δώσει μια ζεστή ατμόσφαιρα ακόμα και στον πιο minimal χώρο. Πολλές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στο σαλόνι. Είναι το μέρος όπου καλωσορίζουμε φίλους και συγγενείς ή που χαλαρώνουμε μετά από μια δύσκολη μέρα δουλειάς. Το χαλί του σαλονιού είναι σίγουρα ένα σημαντικό στοιχείο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή. Ένα όμορφο χαλί μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πιο ευρύχωρο, να του δώσει χαρακτήρα, να συνδυάσει το χρωματικό μοτίβο που επικρατεί και να καθορίσει τις διαφορετικές περιοχές. Όχι μόνο αυτό, ένα χαλί απορροφά τους ήχους και προστατεύει το πάτωμα. Γι αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, δεν πρέπει να λείπει ποτέ ένα χαλί από το σαλόνι, ακριβώς γιατί είναι ικανό να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ζεστασιά και οικειότητα στο δωμάτιο. Για να βρούμε τα καλύτερα χαλιά για το σαλόνι θα πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά το στυλ του δωματίου, τις διαστάσεις των κύριων επίπλων και τον διαθέσιμο χώρο καθώς και την πρακτικότητα του χαλιού.

diakosmo-periodiko,What is the perfect rug for the living room?Σε σύγκριση με άλλα δωμάτια του σπιτιού, το χαλί βρίσκει την καλύτερη θέση του στο σαλόνι. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές είναι τοποθετημένο στο κέντρο του δωματίου και έχει το ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή του χώρου. Ακριβώς γι αυτό το λόγο, η επιλογή του χαλιού για το σαλόνι πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το μέγεθος του δωματίου αλλά και το στυλ των επίπλων και την πρακτικότητα. Πώς να το επιλέξετε; Όταν επιλέγετε το μέγεθος του χαλιού, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε προσεκτικά το σημείο στο οποίο σκοπεύετε να το τοποθετήσετε. Εάν σκοπεύετε να το τοποθετήσετε κοντά στον καναπέ, πρέπει να έχει αρκετό μήκος ώστε να προεξέχει τουλάχιστον 20 cm από κάθε πλευρά. Εάν το χαλί του σαλονιού προορίζεται για «πλήρη θέα», τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο μοντέλο, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο κέντρο του σαλονιού. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να υποδειχθεί ένα χαλί για το σαλόνι που να παραμένει τουλάχιστον 20 cm μακριά από τον καναπέ, ώστε να είναι ευδιάκριτο, ειδικά όταν έχει μια συγκεκριμένη κεντρική επεξεργασία ή μοτίβο. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε πάντα να επιλέγετε ένα μοντέλο που είναι  ανάλογο με το μέγεθος του δωματίου .

diakosmo-periodiko, What is the perfect rug for the living room?

diakosmo-periodiko, What is the perfect rug for the living room?

Αφού αξιολογήσετε τις πιο πρακτικές πτυχές, προχωράτε στο στυλ. Οι ειδικοί της εσωτερικής διακόσμησης λένε ότι ένα χαλί πρέπει να είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, ώστε να είναι ευκολότερο να συνδυάσετε ταπετσαρία, χρώματα τοίχου και αξεσουάρ. Όσο για το στυλ, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που  ενσωματώνει τα άλλα στοιχεία επίπλωσης. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα κλασικό σαλόνι, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ένα πολύτιμο περσικό ή βαμβακερό χαλί ενώ εάν το επιλέγετε για ένα μοντέρνο σαλόνι θα μπορούσατε να σκεφτείτε ένα χαλί με αφηρημένα σχέδια και γεωμετρικά μοτίβα. Στην περίπτωση των μονόχρωμων επίπλων, προτιμήστε ένα φωτεινό και με σχέδια χαλί ενώ αντίθετα, αν το σπίτι σας είναι ήδη γεμάτο prints και χρώματα, προτιμήστε κάτι πιο απλό. Όσο για τα χρώματα του χαλιού, στο σαλόνι πρέπει να επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τα χρώματα του δαπέδου. Εάν τα πλακάκια είναι λευκά ή σε κάθε περίπτωση ανοιχτόχρωμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με σχέδια σε σκούρες αποχρώσεις αλλά εάν το σαλόνι έχει σκούρο παρκέ δάπεδο, καλύτερες λύσεις θα μπορούσαν να προκύψουν από χαλιά σε παστέλ ή ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν το χαλί να βρίσκεται σε αντίθεση με τα χρώματα του δαπέδου ώστε να αναδεικνύεται με τον πιο σωστό τρόπο. Σήμερα, οι αποχρώσεις του γκρι με γεωμετρικά σχέδια είναι πολύ δημοφιλείς αλλά τα ουδέτερα χρώματα είναι πάντα μια εξαιρετική εναλλακτική. Επίσης, για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση, μπορείτε να λάβετε υπόψη σας το χρώμα του καναπέ. Εάν είναι μονόχρωμος, επιλέξτε ένα χρώμα με μοτίβα, στα οποία θα κυριαρχεί η ίδια απόχρωση του καναπέ. Εάν, από την άλλη πλευρά, ο καναπές είναι με σχέδια, επιλέξτε ένα χαλί σε απλό χρώμα που υπάρχει στο σχέδιο του χαλιού.