19th Ave New York, NY 95822, USA
Περιφράξεις & Πύλες

Η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των σπιτιών αναζητούνται όλο και περισσότερο από ιδιώτες. Γι αυτό είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί ένα κατάλληλο σύστημα περίφραξης και πυλών εισόδου, που ταυτόχρονα πρέπει να είναι και καλαίσθητο.

diakosmo-periodiko, garden design, herbs, plant your own herbs, gardening, green house, houseplants, plantlover, indoorplants, summer, spring

Οι φράχτες, ολοκληρώνουν έναν κήπο και είναι σαν το πλαίσιο μιας κορνίζας. Χωρίς αυτό, το «έργο τέχνης» … απλώς δεν είναι πλήρες. Και όπως η τέχνη δεν έχει σύνορα, έτσι και εδώ, δεν σταματάμε μέχρι να βρούμε την πιο τέλεια επιλογή για την περίφραξη του σπιτιού μας. Ένας φράκτης πρέπει να ικανοποιεί κυρίως δύο απαιτήσεις, που θα πρέπει να αντισταθμίζονται, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία λειτουργεί. Δηλαδή την ασφάλεια και την αισθητική. Για ένα απομονωμένο σπίτι, μακριά από μια κατοικημένη περιοχή, θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια, επιλέγοντας έτσι λύσεις που προστατεύουν από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Για ένα σπίτι που βρίσκεται στον αστικό ιστό, το αισθητικό στοιχείο θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό. Για την επιλογή μιας πύλης, δεν πρέπει να υποτιμάται το βασικό κλειδί της λειτουργικότητας, δηλαδή η προστασία και η ασφάλεια που μπορεί και πρέπει να παρέχει. Επομένως, για την επιλογή της, θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της ασφάλειας και της ομορφιάς, προσπαθώντας να βρείτε τη λύση που εναρμονίζεται καλύτερα με το γενικότερο στυλ του περιβάλλοντος.

diakosmo-periodiko, garden design, herbs, plant your own herbs, gardening, green house, houseplants, plantlover, indoorplants, summer, springΣίγουρα, μία από τις πρώτες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, όταν αποφασίζετε να φτιάξετε ένα φράχτη ή μια πύλη, είναι ο τύπος του υλικού από το οποίο θα φτιαχτεί. Η επιλογή του υλικού, θέλει σκέψη και μελέτη. Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι πολλοί και ποικίλλουν ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί κάποιος. Γι αυτό, πριν την επιλογή του υλικού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι ο φράκτης και η πύλη θα εκτίθενται συνεχώς στις καιρικές συνθήκες, οπότε θα πρέπει να αντέχουν περισσότερο στη φθορά του χρόνου. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υλικών που συναντάμε στην αγορά: Σφυρήλατο σίδερο, μεταλλικό, αλουμίνιο, pvc, ξύλο κ.ά. και με φινίρισμα γαλβανιζέ, αμμοβολή ή βαφή. Αυτά από ξύλο είναι συχνά πιο καλαίσθητα αλλά απαιτούν περισσότερη συντήρηση. Τα μεταλλικά είναι πιο ανθεκτικά και προσφέρουν επαρκή ενσωμάτωση με λύσεις κατά της διάρρηξης ενώ αυτά από γυαλί είναι αισθητικά όμορφα αλλά θα μπορούσαν να έχουν κάποια προβλήματα. Η ανάμειξη υλικών, η δημιουργία ενός μοναδικού σχεδιασμού ή η ενσωμάτωση ειδικών χαρακτηριστικών, μπορούν να μετατρέψουν την πύλη, όπως και τον φράκτη του κήπου σας από κάτι κοινό, σε πραγματικό κόσμημα.

diakosmo-periodiko, garden design, herbs, plant your own herbs, gardening, green house, houseplants, plantlover, indoorplants, summer, spring       diakosmo-periodiko, garden design, herbs, plant your own herbs, gardening, green house, houseplants, plantlover, indoorplants, summer, spring

Ο τύπος του φράχτη και της πύλης που έχετε επιλέξει μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την εμφάνιση του κήπου σας. Ανεξάρτητα εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε εμπιστευόμενοι κάποιον επαγγελματία του κλάδου, οι πρακτικές συμβουλές που ακολουθούν, μπορούν να σας φανούν χρήσιμες:

  • Η επιλογή ενός φράχτη από σίδηρο, συνοδεύεται συχνά και από πύλη με το ίδιο υλικό, ώστε να δημιουργηθεί ομοιομορφία. Επιπλέον, αυτή η επιλογή απαιτεί ελάχιστη συντήρηση καθώς υπάρχουν σήμερα στην αγορά βαφές που ήδη περιλαμβάνουν αναστολείς σκουριάς.
  • Όσον αφορά στο ύψος, καλό είναι να κοιτάξετε το νόμο που το ρυθμίζει. Ένας μικρός κήπος δεν απαιτεί υπερβολικά ψηλό φράχτη, αρκεί να αποφεύγετε την παραβίαση της ιδιωτικότητάς σας.
  • Ο φράχτης πρέπει να είναι βαμμένος με ειδικά προϊόντα κατά της σκουριάς και υπάρχει μια άπειρη ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φυσικό χρώμα ή το κυρίαρχο χρώμα του κήπου ή του σπιτιού ή ακόμα και να δημιουργήσετε ωραίες αντιθέσεις.
  • Αν αναζητάτε μια διαχρονική περίφραξη, οι ξύλινοι φράχτες θα φέρουν αρμονία στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, ολοκληρώνοντας τον μοναδικά. Ένας φράκτης από σανίδες με μασίφ ξύλο είναι εντυπωσιακός και προσδίδει μοναδικότητα στην όψη. Τα νερά που έχει το ξύλο κάνουν την διαφορά και η αντοχή του στον χρόνο είναι αναμφισβήτητη.
  • Σε μεγάλων διαστάσεων χώρους, υπάρχουν κάποιες λύσεις και ιδέες που μπορούν να συνυπάρξουν. Μία τέτοια, πιο συνηθισμένη συνύπαρξη, είναι εκείνη με χτιστή μάντρα περιμετρικά και κάγκελα στην πρόσοψη.