19th Ave New York, NY 95822, USA
Ομοιόμορφες συνθέσεις

Ο καιρός αναμφισβήτητα έχει φορέσει την ανοιξιάτικη φορεσιά του και οδεύει ολοταχώς προς την καλοκαιρινή, φέρνοντας μαζί του μία χαρούμενη διάθεση, εντός αλλά και εκτός σπιτιού. Οι ανθισμένες γωνιές είναι πλέον ζήτημα πρώτης ανάγκης και η παρουσία εντυπωσιακών συνθέσεων αναδεικνύει τους χώρους.

flowers garden transplantation balcony blooming home landscape sun pots-diakosmo-periodiko.gr

 

Τα φυτά είναι πηγή ζωής και οξυγόνου ενώ παράλληλα έχουν την ικανότητα να αναδείξουν ακόμη και το πιο παραμερισμένο σημείο των εξωτερικών χώρων. Ένας κήπος ή μια βεράντα, που φιλοξενεί πολύχρωμα και προσεγμένα παρτέρια, δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης και γαλήνης. Κάλλιστα, οι περισσότεροι από εμάς, θα λέγαμε πως οι λουλουδένιες συνθέσεις, μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμη και την πιο ακριβή διακόσμηση, χαρίζοντάς μας ένα τοπίο μαγευτικό και παράλληλα ανατρεπτικό. Η επιλογή των λουλουδιών ποικίλλει, ανάλογα με τις επιθυμίες μας αλλά και την έκθεση στον ήλιο. Στη συνέχεια, θα δείτε πώς με μερικές μικρές και έξυπνες κινήσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε τους καλύτερους συνδυασμούς. Ο συνδυασμός φυτών και λουλουδιών είναι και μια ματ κίνηση γιατί πολλά φυτά που είναι τοποθετημένα στην ίδια γλάστρα, μεγαλώνουν πολύ καλά, γίνονται πιο όμορφα και εύρωστα και βοηθούν το ένα το άλλο. Μπορείτε να διαλέξετε κάθε λογής λουλούδια αλλά και ποιότητα υλικών στις γλάστρες σας και να δημιουργήσετε πραγματικά αριστουργήματα. Δεν έχετε λοιπόν από το να ακολουθήσετε τις παρακάτω προτάσεις και να αφεθείτε στα εκπληκτικά αποτελέσματα που θα φτιάξατε με τα χέρια σας!

 

flowers garden transplantation balcony blooming home landscape sun pots-diakosmo-periodiko.gr

 

 Πριν μιλήσουμε όμως για τους συνδυασμούς των χρωμάτων των λουλουδιών, μη ξεχνάτε πως το φύτεμα των λουλουδιών δεν είναι μία απλή υπόθεση και πως σε κάθε περίπτωση, το βασικότερο ρόλο παίζει η ομοιόμορφη τοποθέτησή τους. Όπως εδώ, όπου τα παρακάτω λουλούδια μεταμόρφωσαν ένα στρογγυλό, μεταλλικό στοιχείο, σε ένα όμορφο ζωντανό και χαρούμενο μπουκέτο. Βλέπουμε λοιπόν, το Αλεξανδρινό(1), την Κνυφόφια (2), ένα φυτό, το οποίο το καλοκαίρι αποκτά εντυπωσιακές ταξιανθίες σε πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα και το Ωραίο Φύλλο (3), γνωστό και ως Κολεός, ετήσιο φυτό που διαθέτει αρκετές ποικιλίες με εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων, χαμηλής ανάπτυξης, το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 40 εκατοστά και ξεχωρίζει για την ζωντάνια των φύλλων του. Αυτά είναι τα τρία λουλούδια που θα δώσουν την πολύχρωμη νότα. Η Ντάλια(4), σε ποικιλία νάνου, ένα εξαιρετικά φωτόφιλο φυτό, θα βοηθήσει στην μετάβαση του βλέμματος από τις σκούρες στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Η Πετούνια (5), ένα φυτό με απλά, ωοειδή φύλλα, με λουλούδια που το χρώμα τους ποικίλλει από το λευκό, ροζ ή άλλα χρώματα, το σχήμα τους μοιάζει με μικρές τρομπέτες και το βράδυ αναδύουν ένα γλυκό άρωμα, θα ολοκληρώσει την σύνθεση.

 

flowers garden transplantation balcony blooming home landscape sun pots-diakosmo-periodiko.gr       flowers garden transplantation balcony blooming home landscape sun pots-diakosmo-periodiko.gr

Για να επιτύχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε, εάν τυχόν έχετε, τις ξύλινες γλάστρες σας. Όπως εδώ όπου και πάλι βλέπουμε, σε δύο είδη, τον Κολεό ή Ωραιόφυλλο (1- 3), τα οποία είναι προστατευμένα από τον καυτό ήλιο και το Σκοβούρλο- Scirpoides holoschoenus (2), ένα φυτό γρήγορης ανάπτυξης, ζωηρό, εξαιρετικά εύρωστο, ευπροσάρμοστο και εύκολο στην καλλιέργειά του. Προτιμά την πλήρη ηλιοφάνεια αλλά προσαρμόζεται εύκολα και σε πιο σκιερές συνθήκες. Το Χλωρόφυτο (4), γνωστό και ως “φυτό αράχνη” ή “αεροπλάνο”, δίνει ύψος με τα εντυπωσιακά και στενόμακρα δίχρωμα φύλλα του. Την σύνθεση ολοκληρώνει η Μέντα (5), ένα από τα πιο δημοφιλή, αρωματικά φυτά. Έχει άνθη ευωδιαστά, λευκά ή ιώδη, που σχηματίζουν ταξιανθία σε σχήμα σταχιού. Αν πάλι έχετε μια μοντέρνα μεταλλική γλάστρα, τότε σίγουρα έχετε βρει το επόμενο σημείο που θα συνθέσετε και θα το μετατρέψετε σε ζηλευτό και αξιοπρόσεχτο μπουκέτο, εμπλουτίζοντάς το με τα παρακάτω λουλούδια: Την Λαντάνα (1), της οποίας η καλλωπιστική αξία της βασίζεται στα όμορφα άνθη της (ταξιανθίες) και στη μεγάλη διάρκεια παραμονής των ανθών πάνω στα κλαδιά, το Ωραίο φύλλο (2), γνωστό και ως Κολεός, την Διμορφοθήκη (3), ένα πολυετές, ποώδες ανθοφόρο φυτό που δίνει πολλά λουλούδια σε σχήμα μαργαρίτας, την Σερφίνια (4), μια αγαπημένη ποικιλία πετούνιας, που χαρακτηρίζεται από πλούσιο φύλλωμα και εντυπωσιακά σωληνοειδή άνθη σε πολλά χρώματα και το Τηλέγραφο (5), με το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, το μπλε-μωβ χρώμα του φυλλώματος και τα μικρά ροζ λουλούδια, σε σχήμα καρδιάς. Είναι ένα φυτό που προσαρμόζεται και ζει σε κάθε είδους συνθήκες και θερμοκρασίες.