19th Ave New York, NY 95822, USA
Kρεβάτι με ουρανό

Ονειρικές ατμόσφαιρες, από το «Χίλιες και μία νύχτες», μια αύρα ρομαντισμού και γοητεία ικανή να ταξιδέψει το μυαλό σε ζεστά εξωτικά μέρη. Αν σας αρέσει και θέλετε μια τέτοια ατμόσφαιρα, απλώς επιλέξτε ένα κρεβάτι με ουρανό.

krevatokamara-bedroom-diakosmo-periodiko

Ρομαντική ατμόσφαιρα και ένα chic περιβάλλον, δημιουργούν τα κρεβάτια με ουρανό και είναι ικανά να μεταμορφώσουν ριζικά το χώρο, με ένα πολύ απλό τρόπο. Η δημιουργία του “ουρανού” στο κρεβάτι, σας επιτρέπει να τυλίξετε το δωμάτιο με μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και με μια vintage αισθητική. Βέβαια αυτό το είδος διακόσμησης χρησιμοποιήθηκε σε πολλά μέρη και πριν πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα, “το κουβούκλιο” είχε κάποτε τη λειτουργία να δημιουργεί ουσιαστικά ένα «δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο» στο οποίο το ζευγάρι θα μπορούσε να “συνυπάρχει” με οικειότητα. Επίσης μπορούσε να διατηρήσει κάποια «ζεστασιά» τις κρύες νύχτες που περνούσαν μέσα στα μεγάλα δωμάτια. Η χρήση του ουρανού με αυτή την έννοια, περιοριζόταν στις πιο εύπορες τάξεις και ξεκίνησε από τα μέσα του 18ου αιώνα. Στη συνέχεια άλλαξε τη λειτουργία του και από ένα καθαρά πρακτικό μέσο, έγινε διακοσμητικό. Έτσι επέστρεψε σε μια καθαρά αισθητική και διακοσμητική χρήση του τοίχου πάνω από το κρεβάτι. Επειδή αυτός ήταν ο μόνος εύλογος σκοπός για να εγκατασταθεί ένα “κουβούκλιο” πάνω από το κρεβάτι.

ouranos-krevatokamara-diakosmo periodiko

krevatokamara-bedroom-diakosmo-periodiko

Εάν έχετε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο στη διάθεσή σας, μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε το κρεβάτι κεντρικά, ώστε να βάλετε “ τον ουρανό” σε πρώτο πλάνο. Όσον αφορά στην επιλογή των υφασμάτων, είναι σαφώς ποικίλη: για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε λεπτές και διαφανείς κουρτίνες, οι οποίες θυμίζουν κάπως τις κλασικές κουνουπιέρες για κρεβάτια, σε πιο σοφιστικέ μορφή. Οι βαριές κουρτίνες κρεβατιού, κεντημένες και με κορδόνια, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μια διαχρονική κρεβατοκάμαρα, οι απλές επιφάνειες και τα ουδέτερα χρώματα είναι καλύτερα. Τα λεπτά υφάσματα θα δώσουν μια πινελιά διαφοροποίησης σε μοντέλα μοντέρνων κρεβατιών με ουρανό, επομένως ιδανικά για τους λάτρεις του σύγχρονου και ευέλικτου στυλ. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος, μπορείτε να προσθέσετε χρωματιστούς φιόγκους για να μαζέψετε τις κουρτίνες με ουρανό στις γωνίες. Ο γενικός κανόνας θέλει καλύτερα να εστιάσετε στις πιο ευέλικτες και παραδοσιακές αποχρώσεις, όπως όλες οι αποχρώσεις του υπόλευκου, από το μπεζ έως το ιβουάρ. Τέλος, το καλοκαίρι, οι κουρτίνες πρέπει να είναι από πολύ ελαφρύ λινό, για να μη υποφέρετε από τη ζέστη.

ouranos-krevatokamara-diakosmo periodiko

 

  krevatokamara-bedroom-krevati me ourano-Kρεβάτι με ουρανό

Ας δούμε πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι με ουρανό, χρησιμοποιώντας λίγη φαντασία και μικρό προϋπολογισμό. Σε όλες τις προτάσεις, ο σκελετός είναι μόνο η δομή και το στήριγμα των πραγματικών πρωταγωνιστών, των κουρτινών. Για να δημιουργήσετε μια παραμυθένια φωλιά , χωρίς υπερβολές, είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να επιλέξετε τις κουρτίνες κρεβατιού που να προσαρμόζονται στο δωμάτιο και να μη κλέβουν πολύ τους προβολείς από τα υπόλοιπα έπιπλα. Η απλούστερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε έναν απλό μεταλλικό σιδηρόδρομο, τοποθετημένος σε σχήμα Π ή παραλληλόγραμμο, στο σχήμα και στις διαστάσεις του κρεβατιού. Στη συνέχεια κρεμάστε τις κουρτίνες. Εάν, από την άλλη πλευρά, το πλαίσιο του θόλου είναι σταθερό και ενσωματωμένο πάνω στο κρεβάτι, η λύση απαιτεί λιγότερο χρόνο. Τα υφάσματα των κουρτινών θα έχουν διακοσμητική αξία και ως εκ τούτου, πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά, ώστε να δίνουν ζεστασιά και ρομαντισμό σε όλη τη δομή. Μπορούν να τοποθετηθούν χαλαρά ή να καλύπτουν όλο τον ουρανό και να πέφτουν χαλαρά στα πλαϊνά ή να γίνει μια συνδυαστική των προηγούμενων περιπτώσεων. Τέλος, αν το πλαίσιο δεν είναι ενσωματωμένο, άρα κατ΄ επέκταση και με το ίδιο υλικό, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξύλο ή μέταλλο. Πρέπει λοιπόν να αξιολογηθεί προσεκτικά τι τύπο κρεβατιού έχουμε για να ενσωματώσουμε καλύτερα τον ουρανό. Το σημαντικότερο είναι ότι η υπάρχουσα κατασκευή πρέπει να είναι πολύ στιβαρή για να στηρίζει το πλαίσιο και να το κάνει σταθερό.