19th Ave New York, NY 95822, USA
Κλασική τραπεζαρία

Κάποιοι μπορεί να είναι μοντέρνοι στον τρόπο σκέψης τους και όμως να παραμένουν κλασικοί σε ότι αφορά στα γούστα τους για τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Αν σας αρέσει να παραμένετε συνδεδεμένοι με το παρελθόν και δεν σας αρέσουν τα μοντέρνα έπιπλα, τότε το κλασικό στυλ μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.

klasiki_trapezaria

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά γούστα, προτιμήσεις και στυλ, από τον τρόπο που ντύνονται μέχρι τον τρόπο που ζουν τη ζωή τους. Παρόλο που διαφορετικές προσεγγίσεις σχεδιασμού όπως vintage, μοντέρνο, μινιμαλιστικό, είναι πολύ δημοφιλείς, το κλασικό στυλ είναι διαχρονικό και προσφέρει τη σωστή κομψότητα στο δωμάτιο. Για να δημιουργήσετε μια τραπεζαρία κλασικού στιλ, οι λέξεις κλειδιά είναι: σημασία στην κομψότητα, την πρακτικότητα, στην λεπτομέρεια και ταυτόχρονα στην απλότητα, που απαιτεί αυτός ο τύπος επίπλων. Στα κλασικά έπιπλα, το ξύλο είναι το κυρίαρχο υλικό: από το τραπέζι μέχρι τις καρέκλες, η κυριαρχία αυτού του φυσικού στοιχείου είναι απόλυτη, λόγω της ευκολίας με την οποία οι τεχνίτες μπορούν να το επεξεργαστούν και να το κάνουν ακόμα πιο υπέροχο στις λεπτομέρειες και τα σκαλίσματα. Τα κύρια στοιχεία, τραπέζι, καρέκλες, περίτεχνες κονσόλες, αξεσουάρ επίπλωσης πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Τα τραπέζια με ξύλινες ή λεπτές μαρμάρινες επιφάνειες, με βάσεις και πόδια σκαλισμένα και στολισμένα πολλές φορές με φύλλα χρυσού, εκτός από σταθερότητα, δεν θα ξεφύγουν από την προσοχή του επισκέπτη. Επιπλέον οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι και οι απλίκες θα συμβάλουν στην ιδανική ατμόσφαιρα.

klasiki_trapezaria

Η τραπεζαρία πρέπει να είναι αυστηρά από ξύλο καρυδιάς ή μασίφ ξύλο, ένα υλικό που εξακολουθεί να αποτελεί εξαιρετική επιλογή όταν επιθυμείτε κλασική διακόσμηση. Όταν κάποιος σκέφτεται ένα κομψό και πολυτελές περιβάλλον, σκέφτεται ένα ορθογώνιο τραπέζι τοποθετημένο στο κέντρο του δωματίου, πορσελάνινα σετ πιάτων και πολυτελή υφάσματα στο τραπεζομάντιλο. Επίσης το στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι φαγητού, του οποίου το σχήμα επιτρέπει στους επισκέπτες να φιλοξενούνται με τον ίδιο τρόπο και να μιλούν άνετα, θα κάνει το δωμάτιο πιο φιλόξενο. Επιπλέον είναι εύκολο να βρείτε οβάλ τραπέζια που μπορούν να επεκταθούν αν χρειαστεί για να φιλοξενήσουν έως και 8-10 άτομα και τα οποία όταν κλείσουν γίνονται πολύ άνετα και πρακτικά τραπέζια για καθημερινή χρήση. Οι καρέκλες πρέπει να ταιριάζουν καλά με το τραπέζι, τόσο ως προς το στυλ, το χρώμα και το επιλεγμένο υλικό. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη το γεγονός ότι συχνά σε αυτό το δωμάτιο μπορεί η παραμονή να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα καθίσματα πρέπει να είναι πολύ άνετα. Επίσης, πρέπει να είναι με επένδυση  δέρμα ή ύφασμα, ώστε να μπορούν να είναι ζεστά και φιλόξενα.

trapezaria-klasiki-Κλασική τραπεζαρία

       trapezaria-klasiki-Κλασική τραπεζαρία

Επικεντρωθείτε σε σημεία που εκτός από τη βελτίωση των επίπλων σας, θα ενισχύσουν επίσης το στυλ της τραπεζαρίας σας. Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κλασική τραπεζαρία είναι ο μπουφές ή μια βιτρίνα με ράφια και πόρτες που μπορεί να είναι είτε από ξύλο είτε από γυαλί. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε πιάτα, σερβίτσια, ποτήρια καθώς και τα αγαπημένα τραπεζομάντιλα, πετσέτες κ.ά. Ο μπουφές, χαμηλός και εκτεταμένος σε μήκος, μπορεί να διακοσμηθεί με πολύτιμα σκαλίσματα σε φίλντισι και συρτάρια. Τα πολύτιμα στοιχεία και η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός κλασικού περιβάλλοντος. Τα αξεσουάρ όπως χαλιά, κηροπήγια, φωτιστικά τοίχου, ταπετσαρίες, κ.ά. παίζουν τεράστιο ρόλο στον κλασικό σχεδιασμό. Πίνακες με λεπτές κορνίζες και οι κουρτίνες του χώρου χρησιμεύουν για να φωτίσουν ή να χαρακτηρίσουν περαιτέρω το κλασικό στυλ. Ένα μεγάλο, κομψό χαλί, ίσως ένα περσικό, τοποθετημένο στην είσοδο του δωματίου, για να καλωσορίζει τους επισκέπτες ή τοποθετημένο κάτω από το τραπέζι, θα στολίσει όλο το δωμάτιο. Ένα άλλο εκλεπτυσμένο και κομψό υλικό που βρίσκει φυσική προτίμηση σε ένα κλασικό περιβάλλον είναι το μάρμαρο. Από το δάπεδο, που κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο πολυτελές, μέχρι τα αγάλματα ή το τραπέζι, το μάρμαρο στις ασπρόμαυρες αποχρώσεις του, θα ενισχύσει την κομψότητα του δωματίου.