19th Ave New York, NY 95822, USA
Η είσοδος και ο σχεδιασμός της

Σε ένα σπίτι η πρώτη εντύπωση δημιουργείται από την είσοδο. Όταν αυτή είναι πρόχειρη και ακατάστατη, μπορεί να δοθεί μια κακή εικόνα. Και από ότι λένε οι ειδικοί, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε μαζί πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε σωστά αυτόν τον χώρο του σπιτιού.

Η είσοδος και ο σχεδιασμός της, diakosmo-periodiko, διακοσμω,eisodos

Η είσοδος είναι το πρώτο περιβάλλον που μας υποδέχεται όταν επιστρέφουμε σπίτι και γι αυτό πρέπει να είναι και όμορφη και άνετη! Το χολ, όπως συνηθίζετε να λέγεται, είναι σημαντικό. Ίσως γιατί καθορίζει το στυλ του σπιτιού και την προσωπικότητα όσων ζουν εκεί. Μια μακρόστενη είσοδος ή μια ακανόνιστη είσοδος ή μια είσοδος όπου ανοίγουν πολλές πόρτες, είναι πολύ απωθητικές! Εάν έχετε μια τέτοια είσοδο, πρέπει να την διαμορφώσετε και να την διακοσμήσετε, βασιζόμενοι σε κάποιες αρχές. Ας δούμε πώς: – Είναι καλό να επιστήσετε την προσοχή σε ένα ή δύο βασικά σημεία, όπως ένας συγκεκριμένος τοίχος, ένας σημαντικός πίνακας. – Ομοιόμορφο στυλ, χρώμα και φινιρίσματα με το υπόλοιπο σπίτι. – Τα ζεστά και φωτεινά χρώματα είναι πάντα καλά αλλά επειδή αυτές οι περιοχές διέλευσης και η παραμονή είναι σύντομες, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικά πιο έντονα χρώματα για να έχετε αποτέλεσμα! – Φυσικά, όσο περισσότερο φυσικό φως τόσο το καλύτερο αλλά αν ο φωτισμός δεν είναι καλός, μην περιοριστείτε στο κεντρικό σημείο φωτός. Μια ψευδοροφή με κρυφό φωτισμό, θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα, ακόμα κι αν η είσοδος οδηγεί απευθείας στο σαλόνι, θα βοηθούσε στην οπτική οριοθέτηση του χώρου.

 

Η είσοδος και ο σχεδιασμός της, diakosmo-periodiko, διακοσμω,eisodos

Συμβαίνει πολύ συχνά η είσοδος να οδηγεί απευθείας στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού, δηλαδή στο σαλόνι. Αν όμως ανήκετε στους τυχερούς και ο προθάλαμος είναι μεγάλος, αξίζει να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο, δίνοντάς του τη σωστή χωροδιάταξη και αισθητική. Για να δούμε πώς!
Έχουμε ήδη μιλήσει για το τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από μια είσοδο. Μια ντουλάπα για όσους μένουν στο σπίτι αλλά και για τους καλεσμένους είναι απαραίτητη καθώς και μια “θέση” για τα παπούτσια και ένα κάθισμα για να ετοιμαστείτε πιο άνετα. Τέλος, ένας καθρέφτης, ίσως ολόσωμος, όπου μπορείτε να δώσετε την τελευταία πινελιά στο look, ολοκληρώνει τη χωροδιάταξη! Μια ευρύχωρη είσοδος καθιστά δυνατό τον συνδυασμό όλων αυτών των στοιχείων, δίνοντας στο κάθε στοιχείο τη σωστή σημασία. Τέλος, ανεξάρτητα με τα τετραγωνικά που έχετε στην κατοχή σας, το κύριο λάθος που γίνεται όταν στοχεύετε να διακοσμήσετε την είσοδο είναι να κάνετε το περιβάλλον υπερφορτωμένο, υπερβαίνοντας την ποσότητα και το μέγεθος των στοιχείων επίπλωσης. Όπως πάντα, το χρώμα μπορεί να παίξει θεμελιώδη ρόλο στο οπτικό άνοιγμα ή κλείσιμο, όπως και τα φινιρίσματα, σε δάπεδα και τοίχους. 

Η είσοδος και ο σχεδιασμός της, diakosmo-periodiko, διακοσμω,eisodos     Η είσοδος και ο σχεδιασμός της, diakosmo-periodiko, διακοσμω,eisodos

Η επίπλωση μιας μακρόστενης εισόδου δεν είναι τόσο περίπλοκη. Απλώς επιλέξτε τα σωστά έπιπλα, όπως εντοιχισμένες ντουλάπες, αντί για κρεμάστρες τοίχου και οτιδήποτε μπορεί να διακοσμήσει με λειτουργικότητα, χωρίς να πιάνει χώρο. Η τοποθέτηση μεγάλων επίπλων κατά μήκος ενός στενού χώρου, καθιστά το πέρασμα δύσκολο, όπως και η τοποθέτηση μιας κρεμάστρας, προεξέχουσας και τοποθετημένης ακριβώς πίσω από την πόρτα. Βέβαια, μια μακρόστενη είσοδος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι επιπλωμένη με γούστο και λειτουργικότητα. Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις, απλά δεν πρέπει να επιλέγονται εις βάρος της άνεσης και της λειτουργικότητας. Σίγουρα, μια εξαιρετική επιλογή είναι τα λιτά έπιπλα ή κάποια εντοιχισμένη ντουλάπα που θα επιπλώσουν χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο. Ο ελεύθερος χώρος κίνησης που πρέπει να έχετε πρέπει να είναι τουλάχιστον 90/100 cm έτσι ώστε να σας επιτρέπεται να μετακινήστε εύκολα ακόμα κι αν μεταφέρετε κάποιο βαρύ αντικείμενο ή επιστρέφετε σπίτι με τσάντες από ψώνια. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να κάνετε δοκιμές χρώματος στον τοίχο για να καταλάβετε ποιο είναι το πιο κατάλληλο για την είσοδό σας. Το προσωπικό γούστο σχετικά με το σωστό χρώμα θα είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιλογή, όπως το πάτωμα και η φωτεινότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε αν είναι καλύτερο να επιλέξετε έντονα χρώματα ή πιο παλ αποχρώσεις.