19th Ave New York, NY 95822, USA
Γωνιακός καναπές

Το σαλόνι, η «επαγγελματική κάρτα» με την οποία συστήνεστε και υποδέχεστε τους καλεσμένους, πρέπει να δημιουργεί αρμονία και να είναι ένας ευχάριστος και φιλόξενος χώρος. Αν σας γοητεύει ένας γωνιακός καναπές αλλά φοβάστε ότι δεν θα ταιριάζει με το σχήμα του χώρου σας, ακολουθούν οι συμβουλές μας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του γωνιακού καναπέ των ονείρων σας.

goniakos-kanapes-diakosmo-periodiko-decoration-living room

Ο καναπές είναι αδιαμφισβήτητα το κεντρικό στοιχείο ενός σαλονιού, οπότε αν σας αρέσει ένας γωνιακός καναπές και θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο … είσαστε στο σωστό θέμα. Το κύριο πρόβλημα θα είναι να το τοποθετήσετε έξυπνα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο, φως και τετραγωνικά. Ξεκινώντας με το δεδομένο ότι τα σημερινά διαμερίσματα έχουν συχνά ακανόνιστα σχήματα και μικρούς χώρους, ένας γωνιακός καναπές με μικρό ή μεγάλο μέγεθος, θα μπορούσε να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα και να σας δώσει όλη την άνεση που θέλετε. Ο γωνιακός καναπές είναι συνώνυμο της άνεσης και της χαλάρωσης αλλά για να κάνετε τη σωστή επιλογή, υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Τέτοια έπιπλα συνήθως αναγνωρίζονται δικαιωματικά ως τα πιο λειτουργικά και πρακτικά.  Οι γωνιακοί καναπέδες έχουν μια αισθητική σχεδίαση που είναι σε αρμονία με πολλά στυλ. Με τη βοήθεια αυτού του επίπλου, μπορείτε να αλλάξετε ριζικά τον εσωτερικό σχεδιασμό του δωματίου. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα γωνιακά μοντέλα είναι πολύ μεγάλα και ογκώδη. Έχουν άδικο. Τέτοια έπιπλα μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο. Για παράδειγμα, ένας καναπές σε σχήμα Γ μπορεί να γεμίσει κενές γωνίες.

 

 

 

goniakos-kanapes-diakosmo-periodiko-decoration-living room

Με έναν διθέσιο ή τριθέσιο καναπέ πρέπει απλώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος αλλά ο γωνιακός καναπές χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή. Για να ξεκινήσετε, δείτε τις δυνατότητες διαστάσεων που σας προσφέρει ένας τέτοιος καναπές! Αρχικά πρέπει να ασχοληθείτε με τα μέτρα του. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του ίδιου του καναπέ και εκείνες του δωματίου στο οποίο θα τον τοποθετήσετε. Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας τυπικός γωνιακός καναπές αποτελείται συνήθως από τρία καθίσματα στη μεγαλύτερη πλευρά και δύο στη μικρότερη πλευρά. Το ελάχιστο μέγεθος για δύο άτομα είναι 120 εκατοστά, αν και για προφανείς λόγους άνεσης το ιδανικό θα ήταν 155 -160 εκατοστά. Αν υπάρχουν τρία καθίσματα, οι διαστάσεις αυξάνονται κατά περίπου τριάντα εκατοστά, φτάνοντας τα 180 -190. Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάτε, κατά τη μέτρηση, το χώρο που καταλαμβάνουν τα μπράτσα, τα οποία δεν χαρακτηρίζουν τον καναπέ μόνο από αισθητική άποψη αλλά και από αυτή των διαστάσεων. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν πολύ ογκώδη καναπέ που πνίγει το σαλόνι γι’ αυτό επιλέξτε τις σωστές διαστάσεις.

 

 

 

goniakos-kanapes-diakosmo-periodiko-decoration-living room         goniakos-kanapes-diakosmo-periodiko-decoration-living room

Αν έχετε μικρό χώρο και αναρωτιέστε αν ένας γωνιακός καναπές κάνει σε λίγα τετραγωνικά, τότε πρέπει να μάθετε ότι αυτοί οι τύπου καναπέδες θεωρούνται ιδανικοί όχι μόνο για κάθε είδους διάταξη σε μεγάλα σαλόνια αλλά και στην περίπτωση μικρότερων χώρων.  Προφανώς, στην περίπτωση του μικρότερου σαλονιού πρέπει να προτιμήσουμε ένα πιο λιτό μοντέλο, για παράδειγμα με δύο καθίσματα στη μεγαλύτερη πλευρά και ένα στυλ ανάκλιντρου στη πιο μικρή.  Οι μικρότερες διαστάσεις όμως δεν σημαίνουν ανάλογη μείωση της άνεσης, το αντίθετο. Ένας μικρός γωνιακός καναπές μπορεί και πρέπει να είναι εξίσου άνετος με έναν μεγαλύτερο. Πριν προχωρήσετε στην αγορά, λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι τα καθίσματα είναι άνετα, στο σωστό βάθος για να χαλαρώνετε και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.  Τα μπράτσα επίσης είναι συχνά ένα σημαντικό στοιχείο, όσον αφορά στον χώρο. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από την μια αλλά και χώρο, από την άλλη, τότε θα είναι καλύτερα να επιλέξετε μοντέλα χωρίς πλαϊνά μπράτσα. Ίσως να στερηθείτε κάτι από άποψη άνεσης αλλά σίγουρα θα έχετε έναν καναπέ στο κατάλληλο μέγεθος για το χώρο σας. Σε επίπεδο διάταξης, σε ένα μικρό δωμάτιο είναι προτιμότερο να προτιμάτε λύσεις όπου η μεγάλη πλευρά του καναπέ να είναι στον τοίχο, ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο. Η τοποθέτηση ενός γωνιακού καναπέ στο κέντρο ενός μικρού καθιστικού θα σήμαινε ότι θα μονοπωλούσε πλήρως τον διαθέσιμο χώρο και θα μπορούσε να αποδειχθεί μια δύσχρηστη επιλογή.