19th Ave New York, NY 95822, USA
…για μια αποτελεσματική μετακόμιση

Η μετακόμιση σε ένα καινούριο σπίτι είναι συναρπαστική αλλά και κουραστική, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Με τις σωστές κινήσεις, όμως, όλα θα είναι πιο εύκολα και μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια, για να διακοσμήσετε και να τελειοποιήσετε το νέο σας σπίτι! Ορίστε, λοιπόν, από πού και πώς να ξεκινήσετε…

Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η οργάνωση μιας μετακόμισης είναι μια σημαντική πηγή άγχους; Το να μεταφέρετε τα υπάρχοντά σας από το ένα, στο άλλο σπίτι συνεπάγεται ότι πρέπει να ανοίξετε ξανά κάποια “κουτιά μνήμης” και να ανατρέψετε τις συνήθειές σας για να επανεφεύρετε καινούριες. Η μετακόμιση είναι μια επέμβαση που επηρεάζει ένα ολόκληρο σπίτι και ένα σπίτι περιλαμβάνει τη ζωή μιας ολόκληρης οικογένειας. Γι αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν όταν πρόκειται να οργανώσουν μια μετακόμιση. Ο σκοπός αυτού του θέματος είναι να σας βοηθήσει να οργανώσετε μια μετακόμιση με έξυπνο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το άγχος σας. Μην πέσετε στο λεγόμενο «σύνδρομο του νέου σπιτιού» που θα σας κάνει να σκέφτεστε ότι μόλις μετακομίσετε, θα αρχίσετε να κάνετε όλα όσα αναβάλλατε ή να ξαναχρησιμοποιήσετε αντικείμενα που ξεχάσατε ότι έχετε! Πώς να οργανώσετε λοιπόν την καλύτερη μετακόμιση; Ο προγραμματισμός είναι σίγουρα ένας απαραίτητος σύμμαχος. Ετοιμάστε μια λεπτομερή λίστα ξεκινώντας από τις βασικές λειτουργίες για την επιτυχία της μετακόμισης. Για να μην πανικοβληθείτε από τη λίστα, με όλα όσα πρέπει να κάνετε, προχωρήστε σταδιακά και επεξεργαστείτε προσεκτικά το χρονοδιάγραμμα. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης αν χρειαστεί να μετακομίσετε την τελευταία στιγμή.

– Οργανώστε τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας: ειδοποιήστε όλους τους παρόχους οικιακών υπηρεσιών (αέριο ή ρεύμα, τηλέφωνο, internet κ.λπ.) για τη μετακόμιση και ενημερωθείτε για τις διαδικασίες μεταφοράς των υπηρεσιών στο νέο σπίτι.
– Φτιάξτε μια λίστα των δωματίων, για να οργανωθείτε και να τακτοποιήστε τα πάντα με τη σειρά, για παράδειγμα αντιστοιχίστε ένα γράμμα ή ένα χρώμα σε κάθε δωμάτιο του νέου σπιτιού.
– Αρχίστε να σκέφτεστε τα κουτιά και όλο το υλικό συσκευασίας που χρειάζεστε.

– Κάντε τις μετρήσεις των πιο ογκωδών επίπλων και ελέγξτε εάν το άνοιγμα των θυρών ή των διαδρόμων, των σκαλοπατιών, των ανελκυστήρων και οτιδήποτε άλλο επιτρέπουν ευέλικτη κίνηση ή εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε κάτι ή να ενημερώσετε για μια πλατφόρμα ανύψωσης.
– Αρχίστε να ψάχνετε για την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία, ζητήστε προσφορές και παροχές που διαθέτουν και καταλήξτε σε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο, τόσο οικονομικά όσο και πρακτικά.

Η συμβουλή μας: Μετρήστε τον όγκο των πραγμάτων σας για να βεβαιωθείτε ότι θα καλυφτούν όλες οι ανάγκες σας από την μεταφορική εταιρεία, χωρίς εκπλήξεις!

  

Η οργάνωση της μετακόμισης μπαίνει στην κεντρική της φάση. Θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε συγκεκριμένες ενέργειες καθημερινά για να προετοιμαστείτε. Ξεφορτωθείτε ότι δεν χρειάζεστε πλέον στο νέο σπίτι. Ξεκινήστε να πακετάρετε κάθε μέρα τα λιγότερα σημαντικά αντικείμενα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και μετά βάλτε ετικέτες στα κουτιά με το χρώμα ή το γράμμα του δωματίου που θα πάνε. Θα δείτε σιγά – σιγά, τα αποτελέσματα μιας καλής οργάνωσης να αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά, με το σπίτι να φαίνεται όλο και πιο άδειο. Μην στεναχωριέστε! Αυτό σημαίνει ότι γλιτώνετε από το πολύ άγχος. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας, ποτέ δεν ξέρετε. Μια εβδομάδα πριν από τη μετακόμιση θα πρέπει να έχετε συσκευάσει σχεδόν όλο το περιεχόμενο του σπιτιού σας και να έχετε κρατήσει έξω τα απολύτως απαραίτητα της καθημερινότητάς σας. Σχεδιάστε, κατά προσέγγιση, την διάταξη των επίπλων στο νέο διαμέρισμα. Καθαρίστε και αδειάστε όλα τα έπιπλα, ακόμα και τα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Προστατέψτε όλες τις γωνίες των επίπλων και δέστε τα πορτάκια και τα συρτάρια για να μην ανοίγουν. Εάν έχετε ευαίσθητα, εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα ή έπιπλα, δημιουργήστε μια ξεχωριστή λίστα γι αυτά τα αντικείμενα και τραβήξτε φωτογραφίες από κάθε στοιχείο, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάτι δεν χάθηκε ή καταστράφηκε κατά τη μετακόμιση. Αποφασίστε ποια είναι τα πρώτα αντικείμενα που θα χρειαστείτε, στο καινούριο σας σπίτι μετά τη μετακόμιση (ρούχα, προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού, φάρμακα κ.λπ.) και φροντίστε να τα βάλετε ξεχωριστά σε κάποια βαλίτσα. Ξεπαγώστε το ψυγείο και την κατάψυξη, αφαιρέστε τους σωλήνες νερού από το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων. Αδειάστε την κατάψυξη και καταναλώστε ό,τι μπορείτε. Συσκευάστε τα φυτά που θα πάρετε μαζί σας. Βεβαιωθείτε ότι το νέο σπίτι είναι καθαρό και έτοιμο για μετακόμιση. Μη ξεχάσετε το απαραίτητο τσαντάκι με όλα όσα θα χρειαστείτε , όπως κολλητική ταινία, ψαλίδι, μαρκαδόροι, πανί καθαρισμού κ.ά. Επικοινωνήστε ξανά με τη μεταφορική εταιρεία για να βεβαιωθείτε ότι όλα θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί. Μετακομίζετε επιτέλους στο νέο σας σπίτι!