19th Ave New York, NY 95822, USA
Φωτισμός σαλονιού

Εάν επιπλώνετε το σαλόνι σας ή απλά θέλετε να δώσετε μια νέα ζωή στο δωμάτιο, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό φωτισμό. Δεδομένου ότι το σαλόνι είναι ο πιο πολυσύχναστος χώρος του σπιτιού, είναι απαραίτητο να συνδυαστεί ο γενικός με τον πιο τοπικό φωτισμό. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει πολλές ιδέες και λύσεις για να επιλέξετε τα σωστά φώτα για κάθε τύπο επίπλου, με συμβουλές ειδικών για καινοτόμες και μοντέρνες λύσεις.

Eίναι γεγονός πλέον πως ο μελετημένος φωτισμός μπορεί να μεταμορφώσει κάθε σημείο του σπιτιού σε ένα χώρο με μοναδική προσωπικότητα. Ο σωστός σχεδιασμός του φωτισμού, στο σαλόνι, πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτό γιατί αυτό είναι το μέρος όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια και όπου καλωσορίζονται οι επισκέπτες αλλά και το δωμάτιο στο οποίο φιλοξενούμε πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες που εστιάζουν το βλέμμα μας. Το να σχεδιάζετε τα πάντα με λεπτομέρεια είναι σημαντικό. Στην πραγματικότητα, το σωστό φως θα σας επιτρέπει να απολαμβάνετε καλύτερα την άνεση του χώρου και θα κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως χαλάρωση στον καναπέ, ανάγνωση ενός βιβλίου, συνομιλία με φίλους κ.ά. πιο ευχάριστες. Ανάλογα με τη θέση του δωματίου και τα έπιπλα που επιλέγονται, υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορεί να είναι λίγο – πολύ κατάλληλες για την αναβάθμιση του σαλονιού. Έτσι λοιπόν, σήμερα θα εστιάσουμε ακριβώς στον φωτισμό του σαλονιού για να σας δείξουμε πώς να οργανώσετε ένα σύστημα που αξιοποιεί διαφορετικές πηγές φωτός και ικανές να προσαρμοστούν σε πολλαπλές ανάγκες και να ανταποκριθούν σε πολλές ανάγκες.

 

 

 

saloni_fos,diakosmo-periodiko,livingroom,light,decoration,couch

Για  ένα τέλειο φωτισμό στο σαλόνι  είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το μέγεθός του και θα πρέπει να σχεδιάσετε την παρουσία διαφορετικών φωτεινών σημείων που είναι κατάλληλα για τις ανάγκες σας όπως: πολυελαίους ή φωτιστικά οροφής, απλίκες στους τοίχους, επιτραπέζια ή επιδαπέδια φωτιστικά. Η επιλογή των προτιμώμενων πηγών φωτός και η θέση τους πρέπει να συνδέεται αυστηρά με μια προσεκτική ανάλυση του φυσικού φωτός. Η θέση των παραθύρων θα υπαγορεύσει κατά κάποιο τρόπο ποια θα είναι η υποδιαίρεση του χώρου. Ένα τέλειο σχέδιο φωτισμού του σαλονιού πρέπει να διαμορφώνεται σε πολλά επίπεδα και επομένως χρησιμοποιεί διαφορετικές πηγές φωτός, κατάλληλα τοποθετημένες και ικανές να δημιουργήσουν δυναμισμό. Επίσης σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε ρυθμιζόμενα σημεία φωτισμού, ώστε να προσαρμόσετε την ένταση του φωτός ανάλογα με το τι κάνετε. Για παράδειγμα εάν παρακολουθείτε τηλεόραση, ένα απαλό φως θα είναι καλό, αντίθετα εάν διαβάζετε τότε το φως θα πρέπει να είναι πιο έντονο. Ενδιαφέρουσα και μοντέρνα είναι η χρήση του φωτισμού του καθιστικού με φωτιστικά δαπέδου, ίσως τοξωτά, αν το δωμάτιο είναι μεγάλο και με ψηλά ταβάνια. Τέλος, το στυλ των φωτιστικών, πρέπει να προσαρμόζεται σε αυτόν του υπόλοιπου σπιτιού ή σε κάθε περίπτωση μπορεί να αποκλίνει από αυτό τόσο ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική αντίθεση.

 

 

saloni_fos,diakosmo-periodiko,livingroom,light,decoration,couch      saloni_fos,diakosmo-periodiko,livingroom,light,decoration,couch

Απόλυτοι πρωταγωνιστές του σύγχρονου φωτισμού… Τα φώτα led είναι η τέλεια λύση που συνδυάζει στυλ, απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας ενώ ανήκουν σε έναν τεράστιο κόσμο διακοσμητικών δυνατοτήτων. Στην αγορά υπάρχουν πλέον φώτα led για όλες τις ανάγκες και επιθυμίες. Είναι ιδανικά για τον καθορισμό των προφίλ ενός τοίχου, τόσο στο επάνω μέρος κατά μήκος της οροφής, όσο και στο κάτω μέρος, κατά μήκος των δαπέδων ή για τη δημιουργία εφέ φωτός σε οροφές και τοίχους. Επίσης, υπάρχουν και οι προβολείς, ένα πραγματικό must των σύγχρονων τάσεων. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι που χωρίζονται κυρίως σε αυτά που τοποθετούνται σε εσοχή, στην ψευδοροφή και σε αυτά που τοποθετούνται σε ράγες, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να έχουν ρυθμιζόμενο φως, για να φωτίζουν διαφορετικά σημεία του δωματίου.  Είναι σχεδιαστικά στοιχεία που συμβάλλουν στην επίπλωση του περιβάλλοντος, επομένως πρέπει να επιλέγονται με προσοχή ώστε να εναρμονίζονται με το στυλ των επίπλων αλλά εκτιμώνται ιδιαίτερα σε κάθε τύπο περιβάλλοντος. Συνήθως σε εσοχή και με κατεύθυνση προς την οροφή, δημιουργούν μια αρμονική και τέλεια ισορροπημένη φωτεινή περιοχή, με διακριτική γοητεία. Ένα άλλο φωτιστικό στοιχείο είναι οι πολυέλαιοι που χρησιμοποιούνται για να δώσουν φως στο κεντρικό μέρος του δωματίου. Τέλος, τα επιτραπέζια φωτιστικά βοηθούν στην αύξηση του φωτός αλλά και στην επίπλωση των δωματίων στα οποία είναι τοποθετημένα. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι, από τους πιο απλούς έως τους πιο ντιζάιν. Μπορούν να τοποθετηθούν σε έπιπλα, τραπεζάκια ή να στηρίζονται στο δάπεδο και να δώσουν μια αισθητική πινελιά που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Σε περίπτωση που υπάρχει μια πιο άδεια γωνία και ίσως κακοφωτισμένη, η συμβουλή μας είναι να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό δαπέδου.

.