19th Ave New York, NY 95822, USA
Εργασία από το σπίτι: Φέρτε καλή ενέργεια

Το feng shui είναι μια αρχαία κινεζική τέχνη που συνδέει την αρχιτεκτονική και την επίπλωση, με την ψυχοσωματική ευεξία. Στοχεύει δε να διδάξει πώς να οργανώνεται ο χώρος σε ένα σπίτι ή σ΄ ένα γραφείο, με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδημιουργείται ένα αρμονικό περιβάλλον, με θετική ενέργεια.

Εργασία από το σπίτι: Φέρτε καλή ενέργεια , diakosmo-periodiko, feng shui

Από την αρχή της πανδημίας, αισθάνεστε ότι η επαγγελματική σας ζωή έχει «αλλάξει»; Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες: Πρώτον, στο οικονομικό άγχος και δεύτερον στο στρες της εργασίας, καταστάσεις που οδηγούν σε αύξηση της αναζήτησης βοήθειας για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Σκεπτόμενοι τον μετριασμό των επιπτώσεων αυτής, της πιο απαιτητικής ρουτίνας, η οργάνωση του φυσικού χώρου για ένα γραφείο στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει άμεσα την παραγωγικότητα, τη μείωση της κόπωσης και την ευεξία. Δεδομένου ότι η καριέρα είναι συνδεδεμένη με την πορεία της ζωής μας, η προσοχή στο Φενγκ Σούι είναι ένα σημαντικό βήμα. Άλλωστε, το σπίτι έχει γίνει γραφείο, χώρος αναψυχής και για όσους έχουν παιδιά, πραγματικό σχολείο. Είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, ο χώρος εργασίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη που επηρεάζονται και συμβάλλουν στην καριέρα. Για να μπορέσετε να κάνετε τις ενέργειες να ρέουν και να προσελκύσετε καλή τύχη και ευτυχία στη δουλειά και στη ζωή, καλό είναι να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές και προτάσεις…

Εργασία από το σπίτι: Φέρτε καλή ενέργεια , diakosmo-periodiko, feng shui

Εργασία από το σπίτι: Φέρτε καλή ενέργεια , diakosmo-periodiko, feng shui

Σύμφωνα με αυτήν την ανατολίτικη φιλοσοφία, η επιλογή των χρωμάτων, η θέση των επίπλων, η επιλογή των αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο, επηρεάζουν την ατμόσφαιρα και «βοηθούν» στη δημιουργία ενός αρμονικού περιβάλλοντος γεμάτου θετική ενέργεια, ικανού να βελτιώσει την παραγωγικότητα. Είτε εργάζεστε σε ένα επαγγελματικό χώρο είτε στο σπίτι, σε ένα δωμάτιο που είναι αφιερωμένο σε αυτόν τον σκοπό, πρέπει να επιλεγεί μια διάταξη που να δημιουργεί σωστή αρμονία και θετική ενέργεια. Ας δούμε λοιπόν πώς να επιπλώσετε το γραφείο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Σύμφωνα με αυτή την κινεζική τέχνη, κάθε αντικείμενο ή μέρος συνδέεται και επηρεάζει οτιδήποτε άλλο. «Ένα μέρος για όλα, όλα στη θέση τους». Αυτός είναι ο βασικός κανόνας για ένα οργανωμένο περιβάλλον και ένα γραφείο στο σπίτι δεν διαφέρει. Αφήστε μόνο ό,τι ανήκει στον χώρο, όπως ημερολόγια, γραφική ύλη, φακέλους, καλώδια για φόρτιση ηλεκτρονικών και φυσικά έγγραφα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντικείμενα από άλλα δωμάτια είναι πιθανό να εμφανιστούν στο γραφείο σας. Το σημαντικό είναι στο τέλος της ημέρας, να επιστραφούν όλα στη σωστή θέση. Η οργάνωση αυτή αφορά και το ψηφιακό κομμάτι! Οι διάφοροι ηλεκτρονικοί φάκελοι φαίνονται καλή ιδέα, και μπορούν να κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη.

Εργασία από το σπίτι: Φέρτε καλή ενέργεια , diakosmo-periodiko, feng shui      Εργασία από το σπίτι: Φέρτε καλή ενέργεια , diakosmo-periodiko, feng shui

Η επιθυμία για αρμονία και ρευστότητα στη ζωή, οδηγεί στην επιθυμία ότι ακόμη και το γραφείο πρέπει να μεταδίδει αυτά τα συναισθήματα. Οι ώρες εργασίας υπολογίζονται ότι είναι περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας. Γι αυτό όταν επιλέγετε ένα γραφείο/τραπέζι, το υλικό και το χρώμα επηρεάζουν πολύ το Φενγκ Σούι. Γενικά, ένα βαρύ, συμπαγές μοντέλο από καφέ ξύλο είναι το πιο σταθερό και ιδανικό. Ενσωματώστε τα τέσσερα ζώα ή στοιχεία, που μπορούν να απεικονίσουν την ενέργειά τους, στα έπιπλα και την διακόσμηση. Δηλαδή :

  • Την μαύρη χελώνα, η οποία μας προστατεύει και μας κάνει να νιώθουμε σταθεροί. Αυτή ενσωματώνεται αν καθίσουμε με την πλάτη μας σε έναν τοίχο ή ένα ψηλό έπιπλο, για παράδειγμα μια βιβλιοθήκη.
  • Την λευκή τίγρη στα δεξιά για να διεγείρει τη γυναικεία ενέργεια, δοχείο σοφίας και δημιουργικότητας. Αυτή ενσωματώνεται αν κρατήσουμε κάποιο αντικείμενο ή εικόνα, δίπλα μας, με στρογγυλεμένο σχήμα είτε λευκό είτε και μεταλλικό.
  • Τον μπλε δράκο στα αριστερά για να τονωθεί η ανδρική ενέργεια, συνώνυμο της επέκτασης. Σε αυτή την περίπτωση ένα φυτό θα προκαλέσει την επεκτατική δύναμη του ξύλου και θα επηρεάσει την επέκταση της επιχείρησής σας.
  • Και τον κόκκινο φοίνικα μπροστά για να ενεργοποιήσετε την ενέργεια της φωτιάς. Αν δεν έχετε σόμπα ή τζάκι που τρίζει, τότε τοποθετήστε κεριά. Το ιδανικό είναι να έχετε 3 ή 4, αυτοί είναι οι αριθμοί του στοιχείου ξύλου, που τονώνουν τη φωτιά και φέρνουν διαύγεια.Κάθε στοιχείο «κουβαλά» μέσα του ιδιαιτερότητες και προκαλεί ενέργειες γι αυτό απαιτείται η ανάλογη μελέτη προκειμένου όλα να βρουν την σωστή τους θέση!