19th Ave New York, NY 95822, USA
Δωμάτια γεμάτα… φως

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να μην είναι πολύ φωτεινά τα δωμάτιά τους. Ίσως το σκοτάδι να τους “παρηγορεί ”.
Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν τα δωμάτιά τους να είναι γεμάτα φως. Για αυτούς, ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι θλιβερό, καταθλιπτικό και κάτι που στερείται ενέργειας.

 

advices-light-accessories-design-diakosmo-periodiko

 

Τα παλ χρώματα και τα ανοιχτόχρωμα υλικά δίνουν στο χώρο μια πιο φωτεινή αίσθηση, ακόμη και χωρίς σημαντικές αλλαγές και είναι μια καλή ιδέα να εστιάσετε σε αυτά τα στοιχεία στις επόμενες κινήσεις ανανεώσεις. Τα σκοτεινά χρώματα συρρικνώνουν ακόμα και τα μεγαλύτερα δωμάτια. Μπορούν να κάνουν τα δωμάτια να εμφανίζονται έως και 2 φορές μικρότερα από το κανονικό τους μέγεθος.  Πριν αγοράσετε άλλα πολύχρωμα έπιπλα, χαλιά και κουρτίνες, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας, ότι η εστίαση σε αυτά αποκλειστικά και μόνο τα στοιχεία μπορεί να σας φέρει πονοκέφαλο.  Αποφασίστε αν θέλετε το δωμάτιό σας να φαίνεται και να είναι απλά πιο φωτεινό, αλλά δεν θέλετε να είναι μια συγχώνευση ουράνιου τόξου που θα κουράζει.  Όπως ήδη γνωρίζετε δεν πρέπει να το παρακάνετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε περισσότερα “ελαφριά” έπιπλα, αλλά όχι τόσο πολύ που να αντικαθιστά τυχόν πιθανά οφέλη που έχει το σκοτεινό έπιπλο. Το να έχετε επίσης μια αντίθεση, είναι ένας καλός συνδυασμός!

 

advices-light-accessories-design-diakosmo-periodiko

 

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές, για να προσθέσετε περισσότερο φυσικό φως ή για να κάνετε ένα πολύ πιο ζωντανό και φωτεινό δωμάτιο. Το ανοιχτόχρωμο ξύλινο δάπεδο είναι ένας ιδανικός τρόπος για να φωτίσει το δωμάτιο. Αλλά εάν είστε ένας από τους πολλούς χρήστες που αγαπά μόνο την αίσθηση και την εμφάνιση των σκούρων πατωμάτων από σκληρό ξύλο, αυτό είναι για εσάς. Αυτά τα δάπεδα κάνουν πραγματικά τα δωμάτιά σας να νιώθουν πιο “φυσικά”. Ωστόσο, τα σκούρα χρώματα τους συνήθως αφαιρούν το μεγαλύτερο μέρος της φωτεινότητας του δωματίου! Μπορείτε να το εξισορροπήσετε χρησιμοποιώντας χαλιά με ανοιχτά χρώματα και όταν η χρήση τους γίνει σωστά, μπορεί ακόμη και να είναι σε αντίθεση με το ίδιο το δάπεδο. Εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι και πόσο δάπεδο θα πρέπει να καλύπτει, ειδικά αν θέλετε να διατηρήσετε τη «φυσική» αισθητική που έχουν τα ξύλινα πατώματα.

advices-light-accessories-Διακόσμηση και Εξοπλισμός-συμβουλές-Δωμάτιά γεμάτα…φως

 

Οι κουρτίνες, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ελέγξετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο από τα παράθυρα, αλλά και ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υπερβολικά φωτεινό ή πολύ σκοτεινό. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι το χρώμα, ακόμη και το υλικό επηρεάζει το φως; Επιλέγοντας κουρτίνες με ανοιχτά χρώματα, όπως το μπεζ και ανοιχτό μπλε ή το λευκό, δημιουργείται ένα όμορφο δωμάτιο, αλλά αν θέλετε πραγματικά να εστιάσετε στη φωτεινότητα, βεβαιωθείτε ότι το υλικό δεν είναι πολύ “βαρύ”. Είναι γεγονός ότι οι χονδρές κουρτίνες προσθέτουν «βάρος» στο χώρο. Παράλληλα, τον κάνουν να φαίνεται πιο μουντό.  Ξεφορτωθείτε τις βαριές σκούρες κουρτίνες που απορροφούν το φως και επιλέξτε διαφανείς αποχρώσεις που επιτρέπουν το φυσικό φως να μπει στο δωμάτιο. Υπάρχουν αρκετές λύσεις για τα παράθυρα στην αγορά,  που προσφέρουν ιδιωτικότητα χωρίς όμως να μετατρέπουν το σπίτι σας σκοτεινό, σαν σπηλιά.

 

advices-light-accessories-Διακόσμηση και Εξοπλισμός-συμβουλές-Δωμάτιά γεμάτα…φως

 

Μπορεί να είναι μια αυτονόητη λύση το να προσθέσεις φωτιστικά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ωστόσο σκεφτείτε πολύ προσεκτικά που θα τα τοποθετήσετε. Ιδανικά προσπάθησε ο φωτισμός που θα δημιουργήσεις να φτάνει στα μάτια σου έμμεσα και όχι άμεσα καθώς έτσι θα δώσεις την αίσθηση ενός πιο φυσικού φωτισμού.  Εάν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο όχι μόνο να φαίνεται φωτεινότερο, αλλά και μεγαλύτερο, τοποθετήσετε επιδαπέδια φωτιστικά στις γωνίες του δωματίου, προκειμένου να στρογγυλοποιήσετε τις άκρες και να σας δώσει μια μεγαλύτερη οπτική έκταση. Ένας άλλος άριστος τρόπος για να φωτίσετε ένα δωμάτιο είναι να ενσωματώσετε περισσότερο φωτισμό στο ντεκόρ σας. Στρέψτε τα φωτιστικά προς τα πάνω και προς τα κάτω, ώστε να αντανακλάται ο φωτισμός στο δωμάτιο. Ανάλογα με την περιοχή του δωματίου που θέλετε να φωτίσετε, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά μεγέθη φωτιστικών δεσμών για να επεκτείνετε τη φωτεινότητα σε αυτές τις περιοχές.