19th Ave New York, NY 95822, USA
Διακοσμήστε το σπίτι με φυτά

Η τοποθέτηση φυτών και λουλουδιών στους χώρους σας, είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να γεμίσετε το περιβάλλον με ενέργεια, ζωή, φως και στυλ. Τα χρώματα των φυτών, η φινέτσα και το άρωμά τους, μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση του σπιτιού σας, δίνοντάς του κομψότητα και καλύτερη ατμόσφαιρα.

 

Διακοσμήστε το σπίτι με φυτά - diakosmo-periodiko - flowers - louloudia - kipos - garden

Η διακόσμηση του σπιτιού σας με φυτά και λουλούδια είναι σίγουρα ένας εύκολος και φυσικός τρόπος για να γεμίσετε το σπίτι σας αρώματα και ενδιαφέρον. Επιπλέον, τα χρώματα της φύσης είναι δυναμωτικά για το πνεύμα και τα φυτά μπορούν να δημιουργήσουν μια μικρή γωνιά χαλάρωσης, για να περάσετε έστω και λίγα λεπτά σε ένα φρέσκο και φυσικό περιβάλλον. Επίσης, η φροντίδα του φυτικού βασιλείου, αυξάνει την αυτοεκτίμηση. Η φύτευση ενός φυτού καθώς και η παρακολούθησή του να μεγαλώνει, είναι μια διαδικασία που δίνει μεγάλη ικανοποίηση που μεταφράζεται σε βελτίωση της διάθεσης. Αυτό το είδος διακόσμησης είναι πολύ εύκολο, απλά χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας! Μπορείτε να επιλέξετε μικρά ή μεγάλα φυτά, με ή χωρίς λουλούδια. Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί, θα είναι μόνο σημαντικό να επιλέξετε το σωστό είδος για κάθε δωμάτιο. Λόγω των πολλών διαθέσιμων επιλογών, μπορείτε να βρείτε το τέλειο φυτό για κάθε γωνιά του σπιτιού σας είτε είναι το σαλόνι, ο διάδρομος, τα υπνοδωμάτια, η κουζίνα τα περβάζια παραθύρων ή η βεράντα. Μην φοβάστε, η διακόσμηση του σπιτιού με φυτά δεν θέλει πολύ κόπο, απλά ακολουθήστε μερικές συμβουλές και φροντίστε τα, καθημερινά με τον σωστό τρόπο.

 

 

Διακοσμήστε το σπίτι με φυτά - diakosmo-periodiko - flowers - louloudia - kipos - garden

Πριν από οποιαδήποτε αγορά και τοποθέτηση φυτού στο εσωτερικό σας, πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη μερικές συμβουλές: Σκεφτείτε τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, το μέρος που σκοπεύετε να τα τοποθετήσετε, αν χρειάζονται πολύ φως ή αντίθετα προτιμούν τη σκιά. Επιπλέον, κάθε φυτό, με βάση τα χαρακτηριστικά του, είναι κατάλληλο για φιλοξενία σε συγκεκριμένο περιβάλλον. Υπάρχουν αυτά που αγαπούν το φως του ήλιου και αυτά που χρειάζονται πολύ συχνά ποτίσματα ή αυτά που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Ας δούμε ποια είναι τα πιο κατάλληλα για διαφορετικούς χώρους.

– Η είσοδος του σπιτιού είναι το πρώτο μέρος που βλέπει ο επισκέπτης. Εάν το μέγεθος το επιτρέπει, είναι το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε φυτά. Η είσοδος είναι το μέρος του σπιτιού όπου συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ενέργεια και τα φυτά που μπορούν να δώσουν μια αίσθηση τάξης και ομορφιάς είναι: το σπαθίφυλλο, που είναι πλούσιο και με όμορφα λευκά λουλούδια. Εάν η είσοδος του σπιτιού σας είναι σε σκιερό μέρος, το καλύτερο φυτό είναι η κέντια. Εάν έχει φως, το μπέντζαμιν ή η φτέρη είναι τέλειες επιλογές. Οι βρομέλιες είναι ένα από τα καλύτερα τροπικά φυτά που καλλιεργούνται στο εσωτερικό και είναι ίσως το πιο διαδεδομένο, ανθεκτικό και εγκάρσιο φυτό εσωτερικού χώρου.

 

Διακοσμήστε το σπίτι με φυτά - diakosmo-periodiko - flowers - louloudia - kipos - garden         Διακοσμήστε το σπίτι με φυτά - diakosmo-periodiko - flowers - louloudia - kipos - garden

– Στο σαλόνι, τα φυτά εγγυώνται ζωντάνια, αρμονία και ευεξία. Για το σαλόνι, τα μεγάλα φυτά είναι τέλεια. Αν έχουμε έναν μεγάλο χώρο, μπορούμε να επιλέξουμε ψηλά και λεπτά φυτά, για να τοποθετηθούν δίπλα σε ένα καναπέ ή στα πλαϊνά ενός μπουφέ. Αν, από την άλλη, θέλετε να βελτιώσετε μια γωνιά ή ένα έπιπλο, μπορείτε να επιλέξετε ένα φυτό που ανθίζει για να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος. Πολύ ταιριαστοί είναι οι κάκτοι και τα παχύφυτα ή η τιλάντσια, ένα εναέριο φυτό που θα δώσει περισσότερη ζωντάνια στο σύνολο. Η τοποθέτηση φυτών στα πλαϊνά συσκευών όπως τηλεόραση ή στερεοφωνικό, βοηθά στην απορρόφηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Πάνω σε βιβλιοθήκες ή ράφια μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά ή αναρριχώμενα φυτά.

– Για την κουζίνα μπορούμε να προτιμήσουμε, εκτός από διακοσμητικά φυτά και αρωματικά βότανα. Μπορούν δε να είναι παντού: στο περβάζι, στον πάγκο, στο κέντρο του τραπεζιού, δίνοντας άρωμα και χρώμα σε όλο το περιβάλλον. Το δεντρολίβανο, το θυμάρι, ο βασιλικός,  η μέντα, είναι τέλεια για τη δημιουργία μιας θετικής ατμόσφαιρας. Το σημαντικό, σε αυτό το περιβάλλον, είναι τα φυτά να είναι αρκετά μακριά από την πηγή θερμότητας και να μην εμποδίζουν την επιφάνεια εργασίας.

– Υπνοδωμάτιο- μπάνιο: Η προσθήκη ενός πράσινου στοιχείου σε αυτούς τους δυο χώρους σημαίνει ότι φέρνει ακόμα περισσότερη ευεξία, άνεση και  φωτεινότητα, καθώς και στυλ. Ο δράκος της Μαδαγασκάρης ή ο πόθος, είναι ίσως τα πιο κοινά φυτά στον χώρο ύπνου. Χρειάζονται λίγο φως και είναι πολύ διακοσμητικά. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ράφι πάνω από το κρεβάτι ή σε ένα κομοδίνο. Εκτός από την πινελιά διακόσμησης, θα απορροφήσουν την υγρασία και θα καθαρίσουν τον αέρα από τις άσχημες μυρωδιές.