19th Ave New York, NY 95822, USA
Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες!

Εάν έχετε σκάλες έξω από την εξωτερική σας πόρτα, ο καλύτερος τρόπος για να την διακοσμήσετε και να βελτιώσετε την εικόνα της, είναι να χρησιμοποιήσετε γλάστρες και φυτά. Τα φυτά είναι πραγματικά πολύ πρακτικά και όμορφα ενώ δίνουν ζωή και χρώμα στο περιβάλλον.

 

Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες, diakosmo-periodiko

Ανεξαρτήτως μεγέθους ή σχήματος, οι γλάστρες είναι συνώνυμο της ομορφιάς, γιατί σηματοδοτούν την είσοδο στο σπίτι. Πήλινες, ψάθινες ή από χρωματιστό πλαστικό, οι γλάστρες είναι απαραίτητο στοιχείο αν θέλετε να υποδεχτείτε όσους μπαίνουν στο σπίτι ή να χαιρετήσετε όσους φεύγουν δίνοντας χαρά και χρώμα. Υπάρχουν άπειροι τύποι δοχείων για φυτά. Από αυτά που προορίζονται για εσωτερικούς χώρους μέχρι τα κατάλληλα για μπαλκόνια και κήπους, από τα κλασικά μέχρι αυτά με μοντέρνο design. Εν ολίγοις, υπάρχουν δοχεία πραγματικά για όλα τα γούστα. Η αισθητική και η λειτουργικότητα, σε αυτό το αντικείμενο, έχουν γίνει αδιαχώριστα. Οι κεραμικές γλάστρες είναι από τις πιο κλασικές για φυτά εσωτερικού χώρου. Οι περισσότερες κεραμικές γλάστρες είναι αδιάβροχες και έχουν λεία επιφάνεια. Αυτές οι ιδιότητες είναι ευεργετικές για τον καθαρισμό και ταυτόχρονα προστατεύουν την βάση της σκάλας από λεκέδες νερού.  Αν προτιμάτε μια πιο φυσική εμφάνιση, οι ψάθινες γλάστρες είναι οι ιδανικότερες. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια αδιάβροχη επίστρωση, διαφορετικά το νερό θα μπορούσε να διαφύγει. Οι ψάθινες γλάστρες αξίζουν επίσης λόγω της αντοχής τους στη θραύση.

Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες, diakosmo-periodiko

Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες, diakosmo-periodiko

Δεν χρειάζεστε πολλά λουλούδια για να δημιουργήσετε ανθισμένες ή απλά πράσινες σκάλες. Το κύριο συστατικό είναι η φαντασία και βέβαια κανείς δεν σας απαγορεύει να ξεκινήσετε από τα προσωπικά σας γούστα και από αυτό που θέλετε να πετύχετε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας αναλύσουμε τα ανθεκτικά φυτά που θα σας δώσουν ενα περιβάλλον γεμάτο χρώμα. Αυτά είναι:

Ορτανσία: Ανήκει στα θαμνώδη φυτά εξωτερικού χώρου με ύψος που ξεκινά από τα 40 εκατοστά. Η μεγάλη αντοχή της στο κρύο και τη ζέστη την καθιστούν μία πολύ όμορφη επιλογή, αρκεί η σκάλα σας να μην έχει ήλιο όλη την ημέρα και αυτή θα δείχνει υπέροχη 365 ημέρες το χρόνο! Τα φύλλα της κοσμούνται από εντυπωσιακά άνθη σε αποχρώσεις του ροζ και του μπλε.

Γαριφαλιά:  Το γαρίφαλο είναι ποώδες πολυετές φυτό και το ύψος του κυμαίνεται από 40 – 80 εκατοστά. Τα άνθη του είναι μεγάλα, αρωματικά, μονόχρωμα ή δίχρωμα. Υπάρχουν ποικιλίες με λευκά, κίτρινα, ρόδινα, κόκκινα, μοβ κ.ά. άνθη. Αναπτύσσεται καλύτερα σε εδάφη καλά αποστραγγιζόμενα και σε ηλιόλουστες θέσεις.

Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες, diakosmo-periodiko

Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες, diakosmo-periodiko             Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες, diakosmo-periodiko

 Διακοσμήστε τις εξωτερικές σκάλες με γλάστρες, diakosmo-periodiko

Γεράνι: Με τα πολυάριθμα χρωματιστά άνθη του, που σχηματίζουν πραγματικούς μυρωδάτους θάμνους, το γεράνι κερδίζει την πρώτη θέση ανάμεσα στα αγαπημένα είδη φυτών για σκάλες. Τα γεράνια ανθίζουν το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου. Πρέπει να φυλάσσονται σε χώρο με πολύ ηλιακό φως και, ειδικά τους ζεστούς μήνες, είναι απαραίτητο να ποτίζονται τακτικά, διατηρώντας το έδαφος υγρό, αποφεύγοντας όμως την επικίνδυνη στασιμότητα του νερού.

Αζαλέα ή Ροδόδεντρο: Οι αζαλέες είναι ημιξυλώδη φυτά ύψους 15 – 40 εκατοστών. Τα φύλλα τους είναι ελικοειδώς διατεταγμένα και ωοειδή. Τα άνθη τους είναι μονά ή διπλά, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, κόκκινα, φούξια, ροζ, λευκά, πορτοκαλί και άλλα. Έχουν πλούσια ανθοφορία που συχνά καλύπτει ολόκληρο το φυτό. Ανθοφορεί κατά το τέλος της άνοιξης και για περίπου δύο μήνες. Το καλοκαίρι πρέπει να βρίσκονται σε σκιερά και υγρά μέρη. Είναι σχετικά ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Φτέρη:  Με τα μακριά αειθαλή φύλλα της είναι ιδανικές από κρέμασμα σε καλάθι, μέχρι την σκάλα. Η φτέρη δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά στο έδαφος και το χώμα που τη φυτεύουμε,αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση. Σε εξωτερικό χώρο, επιλέγουμε ημισκιερές και σκιερές θέσεις που δεν βρίσκονται εκτεθειμένες στον έντονο μεσημεριανό ήλιο του καλοκαιριού. Απαιτείται μόνο μία προφύλαξη: αποφύγετε τις θέσεις σε ρεύματα ρεύματος, για παράδειγμα μπροστά από την πόρτα της εισόδου, γιατί μπορεί να είναι μοιραίες. Στολίστε με τα πιο ανόμοια φυτά και τοποθετήστε τα σε μια σειρά, εάν η σκάλα σας έχει περιορισμένο πλάτος ή στις δύο αντίθετες πλευρές, εάν είναι πιο φαρδιά.