19th Ave New York, NY 95822, USA
Διακόσμηση κήπου

Ο κήπος είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη φύση και να δημιουργήσετε χώρους πρασίνου. Η σωστή διακόσμησή του δε, είναι απαραίτητη για να μπορεί να είναι λειτουργικός και χαλαρωτικός.

 

Outdoor Flowers Εξωτερικού χώρου Λουλούδια diakosmo-periodiko

 

Η κηπουρική είναι μία χαλαρωτική και αγχολυτική δραστηριότητα που ωφελεί όχι μόνο την ψυχολογία μας αλλά μπορεί να δημιουργήσει και όμορφους κήπους. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένας φιλόξενος εξωτερικός χώρος παρόλο που υπάρχει γενικά μια τάση να υποτιμάμε τον κήπο, να τον θεωρούμε ως κάτι διαφορετικό και ξένο προς το «πραγματικό σπίτι». Στην πραγματικότητα, ακόμη και ο κήπος, είναι ένας χώρος που αξίζει την ίδια στιλιστική προσοχή που έχουμε για τους άλλους χώρους, με την διαφορά ότι εδώ ίσως χρειάζεται κάποια επιπλέον φροντίδα, καθώς αποτελείται κυρίως από ζωντανούς οργανισμούς. Πριν διακοσμήσετε τον κήπο, είναι απαραίτητο να μελετήσετε το περιβάλλον, εντοπίζοντας τις πιο φωτεινές περιοχές και τις πιο σκιερές και κρυφές περιοχές. Στην πραγματικότητα, ένας όμορφος κήπος δεν είναι απλώς ένας κήπος γεμάτος λουλούδια και φυτά αλλά είναι μια μικρή Εδέμ που μιλάει για εμάς μέσα από τα χρώματα, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που την περιβάλλουν. Ο κήπος αντιπροσωπεύει ένα είδος επαγγελματικής κάρτας καθώς μας χαρακτηρίζει αλλά και συνήθως είναι το πρώτο μέρος που βλέπουν οι επισκέπτες μας.

 

 

Outdoor Flowers Εξωτερικού χώρου Λουλούδια diakosmo-periodiko

 

Για να διακοσμήσετε έναν κήπο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία που τον αποτελούν, τόσο τα φυσικά όσο και τα δομικά, είναι σε αρμονία μεταξύ τους, δημιουργώντας μια τέλεια εικόνα. Οι σύγχρονοι κήποι δεν χρειάζονται πολλά λουλούδια γι αυτό διατηρήστε τους minimal και απλούς. Αν θέλετε έναν κήπο εμπνευσμένο, επιμείνετε σε κάτι απλό, με θάμνους και βράχους. Εάν θέλετε ένα κομψό χώρο, μπορείτε να επιμείνετε στη συνηθισμένη πρασινάδα, με βότανα και θάμνους. Τα τελευταία είναι επίκαιρα για πολλούς κήπους ανάλογα με το μέγεθός τους. Εάν πάλι ο κήπος σας είναι μονότονος, μπορείτε να δημιουργήσετε γωνίες με υπέροχα παρτέρια. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, είναι σημαντικό να επινοήσετε πρακτικές και πρωτότυπες λύσεις, για παράδειγμα συνδυάζοντας έναν πάγκο με ένα υπερυψωμένο παρτέρι. Για να αποκτήσετε μεγαλύτερο οπτικό χώρο και για να έχετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, περιοριστείτε σε συγκεκριμένα υλικά και χρώματα όταν επιπλώνετε τον χώρο σας. Τα φυσικά χρώματα καλό είναι να “ντύσουν” στοιχεία όπως δάπεδα ή έπιπλα κήπου. Για τα παρτέρια, επιλέξτε λευκά και ροζ λουλούδια που θα δώσουν στο σύνολο μια χρωματική πινελιά αλλά χωρίς υπερβολές.

 

 

Εξωτερικού χώρου Λουλούδια diakosmo-periodikoΕξωτερικού χώρου Λουλούδια diakosmo-periodiko

Ανάλογα με τη χρήση του κήπου, η διακόσμηση αλλάζει. Δηλαδή η διακόσμηση και η επίπλωση διαφέρουν αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον κήπο για χαλάρωση ή πάρτι με φίλους ή αν θέλετε να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν. Εάν ο κήπος χρησιμοποιείται για πάρτι με φίλους, τα απαραίτητα διακοσμητικά είναι ένα τραπέζι με καρέκλες και αν υπάρχει αρκετός χώρος, ένα κιόσκι για να εξασφαλίσετε ένα δροσερό χώρο ή προστασία το βράδυ. Απαραίτητο είναι το επίσης και μπάρμπεκιου. Εάν ο κήπος χρησιμοποιείται για να παίζουν τα παιδιά, πρέπει να διατηρείτε το γρασίδι περιποιημένο. Ιδανικό είναι να διακοσμήσετε τον κήπο με παιχνίδια όπως τσουλήθρες και κούνιες. Εάν ο κήπος χρησιμοποιείται για χαλάρωση ή για διαλογισμό, δηλαδή ένα μέρος για να καταφύγετε από το χάος της πόλης και της καθημερινότητας, η διακόσμηση πρέπει να είναι μινιμαλιστική και αν είναι δυνατόν, από φυσικό υλικό. Συνιστάται να το διακοσμήσετε με βάση τους κήπους Ζεν, όπου το μόνο στοιχείο είναι η φύση και μαζί της τα πέντε φυσικά στοιχεία: νερό, φωτιά, ξύλο και μέταλλο. Εκτός από λειτουργικός, ένας κήπος πρέπει να είναι και φιλόξενος. Επομένως, πρέπει να φροντίζετε τα φυτά και να κάνετε καλή συντήρηση του κήπου. Επιπλέον, για να κάνετε την ατμόσφαιρα ρομαντική τα βράδια, καλό είναι να τοποθετήσετε μια κατασκευή για το σωστό φωτισμό, όχι υπερβολικό. Τα κινέζικα φαναράκια μπορεί να είναι πολύ ωραία και εντυπωσιακά. Αν πάλι έχετε επενδύσει χρόνο, χρήμα και κόπο σε ένα εξαιρετικό γκαζόν, σίγουρα δεν θα θέλετε να το δείτε κατεστραμμένο από το ποδοπάτημα της οικογένειας και των καλεσμένων σας. Γι αυτό θα έχετε ήδη αξιολογήσει την πλακόστρωση των διαδρόμων για να διατηρήσετε το γκαζόν.