19th Ave New York, NY 95822, USA
Μπάνιο και διακόσμηση

Το μπάνιο, ξεχασμένο εδώ και πολύ καιρό, πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι χώροι.  Ήρθε η ώρα να αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τις τελευταίες τάσεις…


 

bagno-mpanio-diakosmo-periodiko

Το μπάνιο είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού, που είναι απαραίτητο να είναι φιλόξενος, ευχάριστος και χαλαρωτικός, μέσα από τα χρώματα, τα αξεσουάρ κ.α.  Είναι εύκολο να αποκτήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα στο μπάνιο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα κύρια στοιχεία που μπορούν να χαρακτηρίσουν ολόκληρο το περιβάλλον. Μεταξύ αυτών είναι οι επιστρώσεις και τα αξεσουάρ. Ο πρώτος τρόπος διακοσμητικού σχεδιασμού είναι να επικεντρωθείτε σε επιλογές που διαφέρουν από τις συνηθισμένες προτάσεις, οι οποίες πιστεύουμε ότι είναι «καθοριστικές» μόνο επειδή είναι ευρέως γνωστές. Η προσέγγιση διαφορετικών λύσεων είναι ένα καλό βήμα για να δώσετε στο χώρο αυτή τη “δόση” χαρακτήρα που συχνά δεν έχετε το θάρρος να τολμήσετε. Επίσης τα αξεσουάρ μπάνιου, είναι το άγγιγμα της διαφοροποίησης που δεν μπορεί να λείπει από αυτόν τον χώρο.  Σήμερα θα μιλήσουμε για πώς το μπάνιο θα αποκτήσει μία ιδιαίτερη αισθητική.

bagno-mpanio-diakosmo-periodiko

Τα κεραμικά πλακίδια έχουν γίνει από καιρό μια παραδοσιακή επιλογή φινιρίσματος γι΄ αυτόν τον χώρο. Μπορείτε να τα επιλέξετε όχι μόνο από το σχέδιο αλλά και από το μέγεθος ή το σχήμα. Τα πλακάκια, είτε κεραμικά είτε από πορσελάνη, είτε από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστικό υλικό, δίνουν στιλ και προσωπικότητα. Ο έξυπνος συνδυασμός τους, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για τα κλασικά μπάνια, είναι ελκυστική η πορσελάνινη πέτρα, η οποία κατάφερε να κερδίσει δημοτικότητα λόγω των λειτουργικών ιδιοτήτων της. Επιπλέον, η επίστρωσή της δεν γλιστρά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα δωμάτιο με σταθερή υγρασία. Τέλος, η ξύλινη επίστρωση, αν και πιο ακριβή, προσδίδει μια φυσική αισθητική. Μέσα στο μπάνιο, οι τοίχοι είναι σίγουρα το πιο θεμελιώδες στοιχείο για τον καθορισμό της εμφάνισης ολόκληρου του δωματίου. Είναι εύκολο να κάνετε τους τοίχους μοναδικούς μέσω ενός  χρώματος ή υλικού.

bagno-mpanio-Μπάνιο και διακόσμηση    bagno-mpanio-Μπάνιο και διακόσμηση

Μία λύση για να διαφοροποιηθεί ο χώρος σας είναι να χρησιμοποιηθούν χρώματα σε αντίθεση. Βέβαια γι αυτό απαιτείται ευρυχωρία, για να μπορέσουν τα χρώματα να εξισορροπηθούν μεταξύ τους. Αν υπάρχουν περιορισμένα τετραγωνικά, είναι καλύτερα να εναρμονιστούν οι αποχρώσεις.

— Κατά την επιλογή του χρώματος, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα υπόλοιπα  έπιπλα. Παράλληλα με τις παραδοσιακές αποχρώσεις όπως το λευκό, το γαλάζιο ή το μπεζ, για να δώσετε χαρακτήρα και να φωτίσετε  την ατμόσφαιρα ακόμη και στο μπάνιο, μπορείτε να επιλέξετε πιο ασυνήθιστα χρώματα, όπως το μπλε ηλεκτρίκ, το έντονο τιρκουάζ ή το μπορντό.

— Μια άλλη δημοφιλής επιλογή, ιδιαίτερα σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, είναι το γκρι, το οποία συνδυάζεται με μονόχρωμες ή αντίθετες αποχρώσεις. Το γκρι δίνει μια αίσθηση πληρότητας και ταυτόχρονα ενός διαχρονικού στυλ. Η υφή των υλικών θα βοηθήσει στη διαφοροποίησή του γκρι και ο φωτισμός θα απαλύνει την ψυχρή αισθητική του.