19th Ave New York, NY 95822, USA
Για ένα άνετο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» δωμάτιο

Το σαλόνι είναι η καρδιά του σπιτιού. Είτε έχετε αγοράσει ένα νέο σπίτι είτε θέλετε να το ανακαινίσετε, είναι απαραίτητο να διαχειριστείτε σωστά τους χώρους και τη διάταξη των επίπλων, για να κάνετε ένα άνετο και λειτουργικό σαλόνι.

saloni-diakosmo-periodiko

 

Μπαίνετε σ΄ ένα σαλόνι, στο δωμάτιο όπου φαίνεται καλύτερα ο χαρακτήρας ολόκληρου του σπιτιού. Αν έπρεπε να ονομάσετε ένα μόνο έπιπλο που κάνει τη διαφορά σε αυτόν τον χώρο, σίγουρα θα λέγατε τον καναπέ. Είναι συχνά το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε όταν μπαίνετε στο σαλόνι ενός σπιτιού. Άρα η επιλογή και η σωστή τοποθέτησή του, είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός τέλειου χώρου διαβίωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ένας καλά διαχωρισμένος και κατάλληλα εξοπλισμένος κοινωνικός χώρος, σας κάνει να φανταστείτε το υπόλοιπο σπίτι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον καναπέ να ακουμπά στον τοίχο ή να βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου ή κάτω από το παράθυρο.Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι τα πράγματα δεν πάνε πάντα τόσο ομαλά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, παραθέτοντας πιθανές εναλλακτικές λύσεις τοποθέτησης ενός καναπέ σε μία χωροδιάταξη 26 τ.μ.

saloni-diakosmo-periodiko

saloni-Για ένα άνετο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ δωμάτιο

 

Κοιτάζουμε το σαλόνι στην προτεινόμενη διάταξη και παρατηρούμε ότι είναι επιπλωμένο με τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Έναν τριθέσιο καναπέ, καλυμμένος με γκρι- καφέ ύφασμα, πλάτους 210 εκατοστών και βάθους 90, μάλλον γραμμικού σχήματος αλλά άνετος.
  2. Έναν διθέσιο πτυσσόμενο καναπέ, με το ίδιο ύφασμα που έχει ο τριθέσιος, πλάτους 172 εκατοστών και βάθους 90, με τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο μπροστά του περίπου 25 εκ., προκειμένου οι χρήστες να κάθονται με άνεση και να κινούν ελεύθερα τα πόδια τους.
  3. Ένα χαμηλό ντουλάπι τηλεόρασης, με τροχούς, για να μετακινείται εύκολα. Επίσης διευκολύνει τον διαχωρισμό των λειτουργιών. Διαστάσεων 150 x 50 εκατοστών.

Βλέποντας αυτή την διάταξη, εντοπίζουμε τα υπέρ ότι το καθιστικό έχει το δικό του χώρο, ο οποίος οριοθετείται με την τοποθέτηση των δυο καναπέδων. Επίσης,  η προσθήκη ενός χώρου εργασίας, θα εξυπηρετούσε και δεν θα εμπόδιζε.

       

Με αυτή την διάταξη το σαλόνι είναι επιπλωμένο με τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Έναν γωνιακό καναπέ, με αποθηκευτικό χώρο, πλάτους 300 εκατοστών και βάθους 100 εκατοστών, με το ύφασμα των μαξιλαριών πλάτης και καθίσματος να διαθέτει φερμουάρ και κάθισμα μέτριας σκληρότητας.
  2. Μια αναπαυτική πολυθρόνα με λιτό design, διάστασης 80 Χ 85 εκατοστών βάθος. Αυτό το κομψό σχέδιο συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική.
  3. Μια κρεμαστή βάση τηλεόρασης  με μοντέρνα σχεδίαση, ανακλινόμενο ντουλάπι και σύστημα ανοίγματος push. Μήκος:140 εκατοστά και βάθος: 40 εκατοστά.

Με αυτή την χωροδιάταξη, το πρόβλημα εντοπίζεται στο έπιπλο τηλεόρασης. Η οθόνη, κοντά στο παράθυρο και πλημμυρισμένη με φυσικό φως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά. Τα μάτια κουράζονται κατά την προβολή και τις περισσότερες φορές είναι απαραίτητο να κλείσουν τα παράθυρα για να δημιουργηθεί μια κατάσταση επαρκούς οπτικής άνεσης, επεκτείνοντας ένα δυσάρεστο ημίφως σε όλο το περιβάλλον.

Με αυτή την τελευταία διάταξη το σαλόνι είναι πιο άνετο, με εξάλειψη των περιττών και περιλαμβάνει:

  1. Ένα γωνιακό καναπέ που βοηθά στην χαλάρωση, μετά από μια κουραστική μέρα. Ο συνδυασμός του λευκού με το ανοιχτόχρωμο ξύλο αξιολογεί τους πραγματικούς όγκους, φροντίζοντας να αφήσει κάποιο χώρο για μετακίνηση.
  2. Το σημείο που είναι τοποθετημένη η τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση του καναπέ στο σαλόνι. Πρέπει όλοι όσοι κάθονται στο καναπέ να μπορούν να βλέπουν τηλεόραση χωρίς να δυσκολεύονται. Με αυτή την χωροδιάταξη, η τηλεόραση βρίσκεται στη μέση και απέναντι από την μεγαλύτερη πλευρά του καναπέ.
  3. Ο μπουφές αποτελεί απαραίτητο έπιπλο για κάθε σαλόνι καθώς χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος. Ξύλινος μπουφές 175×37 εκατοστά, με minimal στοιχεία και απεριόριστη λειτουργικότητα.

Αυτή η διάταξη ισορροπεί ένα μεγάλο έπιπλο με δύο μικρότερα, εκμεταλλεύεται την ισορροπία και τις αναλογίες του δωματίου. Τα ίδια τα έπιπλα παίζουν με τα σχήματα, τα χρώματα και τα υλικά.