19th Ave New York, NY 95822, USA
Ανακαίνιση μικρών διαμερισμάτων

Η δημιουργία ενός μικρού χώρου, πραγματικά φιλόξενου μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν οι επιλογές διακόσμησης περιορίζονται από τον προϋπολογισμό ή τη διαρρύθμιση. Η δημιουργία ενός όμορφου περιβάλλοντος, είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός έργου με προσωπικότητα.

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που έχουν στην κατοχή τους μια γκαρσονιέρα 28 τ.μ., πρέπει να γνωρίζετε ότι: η εξατομίκευση των χώρων είναι αυτό που κάνει κάθε σπίτι μοναδικό και αναγνωρίσιμο. Μερικά στοιχεία, που μπορεί να είναι λάθος τοποθετημένα, όπως στην κάτοψή μας, είναι αρκετά για να κάνουν ολόκληρο το διαμέρισμα να φαίνεται χαοτικό και λάθος. Έτσι, οι συνεργάτες μας δημιούργησαν ένα διαχωριστικό με γυψοσανίδα και ξύλο για να απομονώσουν το χώρο του ύπνου. Κατασκεύασαν μια ειδική κατασκευή, στο μικρό σαλόνι, ικανή να προσαρμόζεται στο σχήμα του χώρου και στις ανάγκες των χρηστών. Χρησιμοποίησαν επεκτάσιμο τραπέζι και καναπέ, για να εξοικονομήσουν χώρο. Η χρήση αναλογικού και μικρού μεγέθους καναπέ είναι συνώνυμη με την ομορφιά: σημαίνει σεβασμός στο χώρο. Όσο για τα χρώματα προτίμησαν αυτά που έρχονται σε αρμονική αντίθεση μεταξύ τους. Όπως δύο γειτονικές αποχρώσεις στον χρωματικό τροχό.

Έχετε ένα χώρο, 30 τ.μ, ο οποίος “κάθεται” άδειος και παραμελημένος; Το πρώτο βήμα λοιπόν δεν είναι άλλο από την ανακαίνισή του. Στη συνέχεια, μια όμορφη διακόσμηση θα το αναδείξει σωστά. Αυτές οι δυο κινήσεις όχι μόνο θα σας βοηθήσουν ο χώρος σας να είναι όμορφος, αλλά και λειτουργικός. Εδώ έχουμε ένα διαμέρισμα που εκτός των περιορισμένων τετραγωνικών, έχει ταυτόχρονα ένα «ιδιαίτερο» σχήμα. Μετά τις αλλαγές, ο χώρος χωρίστηκε όπως μπορείτε να δείτε και στην κάτοψη και έδειξε μεγαλύτερος. Η κρεβατοκάμαρα απομονώθηκε μαζί με τους αποθηκευτικούς χώρους ενώ σε έναν ενιαίο χώρο βρίσκονται το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα. Τα κουφώματα, αντικαταστάθηκαν με σύγχρονα, που προστατεύουν στην εντέλεια το σπίτι από τις καιρικές συνθήκες ενώ και τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι απαλά και φωτεινά, όπως το λευκό και το καφέ που μαζί δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

 

 

www.anakainisi-home.gr

 

       

Σε ενα διαμέρισμα 34 τ.μ., η ανακαίνιση δεν χρειάζεται αυτοσχεδιασμό. Αντίθετα, χρειάζεστε οργάνωση, «λίγο» στυλ και μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του σπιτιού. Με αυτό το σκεπτικό, οι ιδιοκτήτες, έκαναν λίγες, αλλά σημαντικές αλλαγές. Μπαίνοντας ο επισκέπτης, βρίσκεται σ’ ένα χώρο, χωρίς διαχωριστικά αλλά και απομονωμένα ταυτόχρονα. Ο περιορισμός σε ειδικούς χώρους της κάθε λειτουργίας, είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός διαμερίσματος με μεγάλο οπτικό αντίκτυπο. Συχνά τέτοιοι χώροι έχουν έλλειψη βάθους. Η ανάκτηση αυτής της διάστασης είναι απλή αν συνδυαστεί σωστά. Έτσι οι λευκές αποχρώσεις, η επιλογή διαφορετικών υλικών, υφών και μοτίβων δεν είναι καθόλου μονότονη και βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου. Το ίδιο σκεπτικό τηρήθηκε και στα 40 τ.μ. Σε αυτά η κουζίνα απομονώθηκε στα δεξιά της εισόδου ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι έγιναν πιο λειτουργικοί. Επιπλέον, το δωμάτιο του ύπνου απέκτησε περισσότερο χώρο κίνησης. Έπιπλα πολλαπλών χρήσεων, δηλαδή ένας καναπές – κρεβάτι ή ένα μικρό τραπέζι που όταν ανοίξει, λειτουργεί ως πραγματική τραπεζαρία, ήταν χρηστικά.