19th Ave New York, NY 95822, USA
8 παράθυρα – 8 ιδέες

Πολλοί λένε ότι οι κουρτίνες είναι τα βλέφαρα μιας κατοικίας. Μπορεί να ακούγεται ποιητικό αλλά όντως οι κουρτίνες, όταν είναι κλειστές, σαν τα βλέφαρα, προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Με το πέρασμα των χρόνων, προστέθηκε ακόμη ένας ρόλος στην κουρτίνα, αυτός του πρωταγωνιστή στη διακόσμηση.

 

Μια κουρτίνα μπορεί να αλλάξει τελείως το ύφος ενός χώρου, να το αναδείξει και να δώσει έναν χαρακτήρα. Πάνελ, ιδανικά για τη δημιουργία εναλλασσόμενων χρωμάτων ή συρόμενες, οι κουρτίνες είναι από τα πιο αποτελεσματικά αξεσουάρ επίπλωσης, για να καθορίσουν το στυλ και την εικόνα του σπιτιού. Όπως όλα τα υφασμάτινα αξεσουάρ έτσι και αυτές είναι μια ισχυρή παρουσία, ικανή να μεταμορφώσει την εικόνα ολόκληρου του σπιτιού. Μπορούν να γίνουν κομβικά σημεία του δωματίου ή να αναδείξουν ένα τοίχο, ανάλογα με το χρώμα, το είδος του υφάσματος και τον τρόπο τοποθέτησής τους.  Στην αγορά θα συναντήσετε μια μεγάλη ποικιλία από είδη κουρτίνας. Ο συνδυασμός της πρακτικότητας με την ομορφιά μιας κουρτίνας θα ήταν ο καταλληλότερος, για να μη γίνει η κουρτίνα εμπόδιο τόσο στην διακόσμηση, όσο και στο άνοιγμα ή το κλείσιμο του παραθύρου, ειδικά σε χώρους όπως η κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο, όπου συχνά ανοιγοκλείνει ένα παράθυρο. Η συνέχεια είναι αφιερωμένη σε πρωτότυπες ιδέες για κουρτίνες.

 

Οι κουρτίνες πρέπει να επιλέγονται με την ίδια φροντίδα και προσοχή με την οποία επιλέγονται τα έπιπλα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εσωτερικών κουρτινών.  Μεταξύ όλων, τα σύγχρονα πάνελ ξεχωρίζουν για την ευελιξία, την κομψότητα  και γιατί είναι αισθητικά εντυπωσιακά. Η ευελιξία των πάνελ έγκειται στο γεγονός ότι μπορούν να συνδυαστούν με σχέδια και απλά χρώματα. Όπως εδώ όπου το δροσερό και ρομαντικό ύφος του προτεινόμενου καθιστικού, έχει γεμίσει χρώματα, κίτρινες, γαλάζιες και λευκές αποχρώσεις και με διακριτικά σχέδια από λουλούδια. Τα πάνελ επιτρέπουν τον ήλιο να μπει με όση «δόση» θέλετε και μάλιστα δίνουν μια πιο νεανική και μοντέρνα λύση για να καλύψετε τα παράθυρα της κατοικίας σας. Τα ίδια αποτελέσματα θα έχετε και με την λύση των roller, τα οποία σας βοηθούν να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες λύσεις. Τα roller σας επιτρέπουν να τυλίγετε και να ξετυλίγετε την κουρτίνα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επιπλέον, το ύφασμα, μπορεί να ποικίλει ανάλογα το χώρο, το στυλ και την απαραίτητη βαρύτητα που θέλετε να δώσετε στην συσκότιση, τη διακοσμητική ή την φιλτραριστή χρήση.

       

Αν είστε κλασικός τύπος και γενικά αγαπάτε τον χρόνο και τα αντικείμενα που χάνονται πίσω στις δεκαετίες, τότε και οι κουρτίνες της κατοικίας σας πρέπει να ακολουθήσουν ένα κλασικό ύφος. Για μια πιο αρχοντική και ταυτόχρονα σύγχρονη ματιά, επιλέξτε roller κουρτίνες με ντραπέ ύφασμα και δεν θα μείνετε δυσαρεστημένες. Το floral σχέδιο θα δώσει μια ρομαντική νότα και ο συνδυασμός θα χαρίσει μεγαλοπρέπεια και χάρη. Οι κλασικές κουρτίνες είναι εξαιρετικά ευέλικτες. Όπως μπορείτε να δείτε και στην άλλη πρόταήη μας, σε ένα χώρο με διαχρονικό ύφος μια κουρτίνα με ραφή λαμπρικέν, κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο ψηλό και πιο χαρισματικό. Οι πλαϊνές κουρτίνες έχουν την αισθητική λειτουργία να εμπλουτίζουν και να πλαισιώνουν τα φωτεινά σημεία του χώρου, μετατρέποντας κάθε παράθυρο σε ένα πραγματικό παιχνίδι φτιαγμένο από ύφασμα και χρώμα. Τέλος, χάρη στην τεχνολογική εξέλιξη, ακόμη και σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Επομένως, όταν μιλάμε για κουρτίνες σε κλασικό ύφος, δεν εννοούμε πλέον τις παλιές βαριές κουρτίνες αλλά υφάσματα τελευταίας γενιάς, με αισθητική, ελαφρότητα και πρακτικότητα.